Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-23-2007, 12:27 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 22
Exclamation Multimedia Audio Controller Missing...

I updated the bios for my Asus board last night, and now I have a missing "Multimedia Audio Controller" in Device Manager. Everything seems to be working fine, and I actually do have sound. I tried updating the driver for my Sound Blaster Audigy SE card, but it didn't fix it, and Windows can't find anything when it tries. What should I do to get rid of that yellow question mark? See my sig for my system. It is only about 3 weeks old. After updating the bios, I made a few changes such as memory voltage and speed etc, but is there anything in the settings that would effect this? Thanks.
__________________

cpkramers is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2007, 12:39 PM   #2
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

You will need to get the drivers from www.creative.com
__________________

lhuser is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2007, 12:59 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 22
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

I did the Creative AutoUpdate, and it was successful. However I still have the problem. Maybe I need to uninstall all the Creative stuff and drivers and re-install everything?
cpkramers is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2007, 01:39 PM   #4
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

NOOOOO...

I had this problem previously. Its simple.

Your new motherboard must habe onboard sound which Windows is seeing, but not seeing it as in use, because you already have a dedicated sound board.

What you need to do is enter the BIOS (DEL key on most PC's at bootup), and within one of the menu's, switch off the sound chip, by disabling it.

Since all BIOS's are different, I can't really comment where but you'll find it.

Then, just save and exit.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2007, 07:59 AM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 22
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

Well I feel like a complete idiot. You are right Kage. All is good now.

Thanks!
cpkramers is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2007, 08:05 AM   #6
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

No problems
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2007, 10:21 AM   #7
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Multimedia Audio Controller Missing...

Oh yeah! The onboard setting *slaps forehead*. Yeah, that thing is for your onboard lol!
__________________

lhuser is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0