Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-02-2006, 06:42 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 28
Default Motherboard help Please!!!

Alright well i just purchased a new motherboard today

Put it in and all that crap

and started installing windows

when i get to formatting my HD I get this BSOD

__________________

Niko_K is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 06:55 PM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,276
Default Re: Motherboard help Please!!!

looks like it's a ram problem. make sure it's correctly locked into the mobo
__________________

__________________
| AMD 3800+ X2 Dual Core Processor | ASUS A8N-e nF4 Ultra | Hitachi Deskstar 250gb 3.0 gb/s | 1gb Corsair Value RAM 2x512 | eVGA geforce 6800GS | sound blaster live! 24-bit | NZXT Trinity Classic chassis | OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI PSU |
I was there. In the networking forum for the first time, and it was because.. of 341
kchi55 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 06:58 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 28
Default Re: Motherboard help Please!!!

Alright ill check around and in my bios to see if anything is unusual and ill get back

Thanks

EDIT: The ram was in its bay properly and i checked the bios for unusual clock settings and still no luck
Niko_K is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 07:07 PM   #4
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,276
Default Re: Motherboard help Please!!!

when does this message appear? can you run your computer it safe mode?
__________________
| AMD 3800+ X2 Dual Core Processor | ASUS A8N-e nF4 Ultra | Hitachi Deskstar 250gb 3.0 gb/s | 1gb Corsair Value RAM 2x512 | eVGA geforce 6800GS | sound blaster live! 24-bit | NZXT Trinity Classic chassis | OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI PSU |
I was there. In the networking forum for the first time, and it was because.. of 341
kchi55 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 07:10 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 28
Default Re: Motherboard help Please!!!

Im doing a fresh install of windows there is NO windows installed yet.

It happens when i am partitioning my hard drive in the windows setup.

I use NTFS (QUICK) at it jummps to 20% and then i get the BSOD
Niko_K is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 07:17 PM   #6
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: Motherboard help Please!!!

Just do a full format then, not the quick format. Try that and see what happens.
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 07:23 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 28
Default Re: Motherboard help Please!!!

Alright Ill give that a shot right now

EDIT: Alright well It started formatting so i went to get a drink and i came back down and my monitor was black (light flashing) and no power was comping from my pc (Front LEDS were off side case fan was off)
Niko_K is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 07:43 PM   #8
Baseband Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 28
Default Re: Motherboard help Please!!!

Bump
Niko_K is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 11:34 PM   #9
In Runtime
 
Pidge14's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 192
Default Re: Motherboard help Please!!!

http://www.tweaksforgeeks.com/IRQL_N..._OR_EQUAL.html

Check this out
__________________
Atrix Case w/ 3 Fans (80, 120, 80 MM)
Gigabyte K8U, AMD Dual Core Opteron 170 2GHZ, Kingston 2 Gig Ram (1X2)
XFX GeForce 7600 GS 512MB (AGP 8X)
Sony Cd/Dvd-Rom, WD 250 Gig HDD, Apex 460 Watt PSU
Pidge14 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 04:59 PM   #10
Beta Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 4
Default Re: Motherboard help Please!!!

I had that problem a couple of months ago working on a computer. I had a bad stick of ram. Another problem could be you have bad sectors on your hard drive, when you start the install select the repair option and at the prompt do c:\scandisk /all . This will tell you if you have bad sectors. There is a switch in there that will attempt to fix the errors but i cant remember what it is off the top of my head.
__________________

Kodiak99 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0