Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-25-2005, 01:50 PM   #1
Fully Optimized
 
winterfreshpwnz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,099
Send a message via AIM to winterfreshpwnz Send a message via MSN to winterfreshpwnz
Default Monitor shutting off...

OK, recently, like maybe a week ago, my monitor started acting funny. What it does is it will shut down or go idle everytime I restart my computer, like even if I don't tell it to shut down and clearly press restart, it will restart so the computer will still be on, but then the monitor will start blinking the light as if I shut the computer down. It's extremely annoying because then what I have to do is shut my computer off (manually since obviously my monitor is a black screen), turn my monitor off, and then turn the monitor back on, wait maybe 10 seconds and then turn my computer back on and it will usually work again. There have also been rare occasions (like maybe twice) when the monitor would just go idle while I was using my computer, like say I was typing something to a friend, the screen would just go black and the light would blink, so I'd have to do my method to get it working. And, there have been occasions when when I got the comp back up that I would get that windows error report thing, and when I send the report, it says the problem was causes by a hardware's drivers, but they usually give that report for everything, so not sure how credible it is. Oh and one more thing that is very irritating, I usually but not always will leave my comp on at night to download movies or songs and stuff, and then when I wake up, the monitor is idle, it makes no sense, I even tried setting it so the monitor can't go idle, and it still shuts off. Can anyone help me? Thanks.
__________________

__________________
ASUS M4A89GTD PRO/USB 3.0 | AMD Athlon II X2 245 | 2X2GB A-DATA DDR3 | Western Digital Caviar Blue 500GB | OCZ StealthXStream 500W | Logitech G500 Mouse
winterfreshpwnz is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2005, 01:57 PM   #2
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,734
Default Re: Monitor shutting off...

Sounds like a bad controller in the monitor itself. Not too much you can do about that besides take it in. Before you do though, try a different video card just to make sure it's not a problem with that.
__________________

catalyst is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2005, 04:08 PM   #3
Fully Optimized
 
winterfreshpwnz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,099
Send a message via AIM to winterfreshpwnz Send a message via MSN to winterfreshpwnz
Default Re: Monitor shutting off...

I updated the drivers from 77.77 to 78.01, nothing changed. I even checked in the power control for my monitor if it was set to ever turn off, and it was set to never turn off or go idle or anything, so I don't understand. Anyone else got some suggestions?
__________________
ASUS M4A89GTD PRO/USB 3.0 | AMD Athlon II X2 245 | 2X2GB A-DATA DDR3 | Western Digital Caviar Blue 500GB | OCZ StealthXStream 500W | Logitech G500 Mouse
winterfreshpwnz is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2005, 04:13 PM   #4
BSOD
 
Computergen's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,175
Default Re: Monitor shutting off...

AAHAHAHAH! Not to laugh because I know EXACTLY how you feel. Happened with my PC...whenever I would start gaming and stuff...I even switched video cards...never solved the problem. Mine wouldn't restart it would just go into idle mode as if the computer hadn't been touched in like an hour.
Computergen is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2005, 08:56 PM   #5
Fully Optimized
 
winterfreshpwnz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,099
Send a message via AIM to winterfreshpwnz Send a message via MSN to winterfreshpwnz
Default Re: Monitor shutting off...

bump
__________________
ASUS M4A89GTD PRO/USB 3.0 | AMD Athlon II X2 245 | 2X2GB A-DATA DDR3 | Western Digital Caviar Blue 500GB | OCZ StealthXStream 500W | Logitech G500 Mouse
winterfreshpwnz is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2005, 08:59 PM   #6
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Monitor shutting off...

Your screen is fault. Trash it or replace it
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2005, 09:35 PM   #7
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default

Check>>>
hibernate
standby
These settings run independant of the vid card controls. On the window where you set the screen savers click on the power button and check the setting for screen and hard drives to shut off. Check the hibernation and advanced tabs. Keep rooting around. It's something that has been changed by a program or a bug.
setishock is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2005, 10:02 PM   #8
Fully Optimized
 
Dishdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,801
Default Re: Monitor shutting off...

Also check your BIOS power settings. Did your monitor come with a driver?
__________________
CPU-Intel Pentium 4 630 3.0Ghz / 2MB Cache ~~OS Windows XP SP2
MOBO-Gigabyte 8I915P Duo Pro Intel Socket 775 (PCI-E)~~HDD-Western Digital 160GB(SATA)
PSU-Aspire 500W ATX~~RAM-1GB PC3200 DDR SDRAM (512x2 Dual Channel)
GPU-MSI GeForce 6600 GT(PCI Express)~~Monitor Viewsonic VA902B 19" 8ms~~ ATI TV Wonder Pro (TV Tuner)
~~Still to come~~: eVGA e-GeForce 7800 GT
Dishdog is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2005, 05:40 PM   #9
Fully Optimized
 
winterfreshpwnz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,099
Send a message via AIM to winterfreshpwnz Send a message via MSN to winterfreshpwnz
Default Re: Monitor shutting off...

Yeah seti, I dunno if I made an edit or another post saying I checked it, but well in case I did and you didn't read it, I did check that stuff. I went into the power control thing and checked everything like making sur eit wasn't set to ever turn off and what not. I'll check again though. And to dishdog, my monitor didn't come with a driver.

edit: Checked the Monitor Power again and everything looks fine. In the Power Schemes tab I selected Always On like before, and congifured the settings for the scheme to never turn off the monitor, never turn off the hard disks, and never let the system standby. I also went into the hibernation tab and made sure it wasn't enabled and it wasn't. I have no idea what the problem could be, it just doesn't make sense. The monitor is really old though, like maybe 5 years old, don't remember. Maybe it really is going out, who knows....
__________________

__________________
ASUS M4A89GTD PRO/USB 3.0 | AMD Athlon II X2 245 | 2X2GB A-DATA DDR3 | Western Digital Caviar Blue 500GB | OCZ StealthXStream 500W | Logitech G500 Mouse
winterfreshpwnz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0