Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-13-2006, 04:25 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 11
Default Monitor not recieving video - Please Help

The other day I was cleaning out my computer for some upcoming upgrades. I did not move or disconnect the cpu/fan, or memory; I just pulled the video card, connections and then the mobo with memory and cpu/fan attached and then replaced them. However, after I reinstalled the mobo my monitor wasn't recieving any video on startup.

The system sounds like it's booting up fine, and all the proper mobo lights and fans are active. But the monitor remains black and unresponsive and seems to not be recieving any input.

I tried removing everything and replacing it again; video card, memory sticks, connections, everything but the cpu (I can't even disconnect the cpu fan if I try, so can't really do anything with that).

My specs are as follows (not sure the exact specs on everything):
Pentium 4 2.4 Ghz CPU
1G DDR Ram
GeForce FX 5600 256Mb
A-Bit IS7 - E Mobo
Windows XP
250W Power Supply

Anyone have any ideas as to what might be causing the problem, or what the problem sounds like? Thanks.
__________________

Tragic Hero is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2006, 04:28 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Monitor not recieving video - Please Help

Try rechecking the power and IDE cables going to the hard drive(s). Are there any beeps while powering up?
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 01:08 AM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 11
Default Re: Monitor not recieving video - Please Help

Yea, I've tried the IDE and power supply connections without progress. However, there are two short beeps at the beginning of startup that aren't normally there. Any ideas?
Tragic Hero is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 06:28 AM   #4
In Runtime
 
Bob94571's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 453
Default Re: Monitor not recieving video - Please Help

find ur bois on here and look at the beep code:

http://www.5starsupport.com/info/beep_codes.htm
__________________
| AMD Phenom II 810 X4 @2.6GHz | Gigabyte M790XT-UD4P Motherboard | 4GB G.Skill DDR3 1600MHz 9-9-9-24 | Radeon 2900 Pro 1GB DDR4 | 74GB WD Raptor 10K RPM HDD | 640GB WD 7200RPM HDD |
Bob94571 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 07:51 AM   #5
In Runtime
 
ASSEMBLER's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 477
Default Re: Monitor not recieving video - Please Help

buy a cheap video card or borrow a freinds see if that works this will tell you if it is your card or not
__________________
1 Thermaltake Tsunami Dream case Jeantech 400w psu 220gig sata H/Drives Abit AV8 Mobo Socket 939 AMD 4200+ x 2 @ 2.6 ghz 2048 ram. 256mb Nvidia geforce 6200.
2 Abit AV8 350w psu AMD64 <A 3500+@2.4Ghz 512 ram geforce tornado 128mb.
3 Advent 7038 laptop AMD 2500+ 512ram ATI 320 graphics. wireless.
ASSEMBLER is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 08:38 AM   #6
In Runtime
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 360
Default Re: Monitor not recieving video - Please Help

sound's like a fried mobo. as most are in That kind of situation ^_^
__________________

Pyromaniac is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0