Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-20-2006, 10:00 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 33
Question Monitor blank

i have two computers and 1 will not show anything on its monitor (monitor does not start up.)

i have tried this monitor with my other computer and it works fine.

is there something wrong inside my computer for this to be happening.

thanks in advance

jim
__________________

jim123 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 10:28 AM   #2
Solid State Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 14
Send a message via AIM to oleg
Default Re: MOnitor not displaying any image

Resolution is set too high and its is out of frequency?
__________________

oleg is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 10:40 AM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 33
Default Re: MOnitor not displaying any image

Quote:
Originally Posted by oleg
Resolution is set too high and its is out of frequency?
no because itr works with other computers but thanks anyway
jim123 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 10:54 AM   #4
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: MOnitor not displaying any image

The video card, it is onboard, or not?
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 11:34 AM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 33
Default Re: MOnitor not displaying any image

Quote:
Originally Posted by joxley1990
The video card, it is onboard, or not?
no its a seperate video card
jim123 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 11:38 AM   #6
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: MOnitor not displaying any image

It could be possible that the monitor you have has a native resolution and/or frequency too high.

What video card do you have?
alvino is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 11:51 AM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 33
Default Re: MOnitor not displaying any image

Quote:
Originally Posted by alvino
It could be possible that the monitor you have has a native resolution and/or frequency too high.

What video card do you have?
nope i know that the monitor is ok as i have tried with a different computer.

i dont know about my video card sorry

thanks for trying to help!!!
jim123 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 12:31 PM   #8
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 26
Default Re: MOnitor not displaying any image

Quote:
Originally Posted by jim123
nope i know that the monitor is ok as i have tried with a different computer.

i dont know about my video card sorry

thanks for trying to help!!!
When people say that the resolution is too high, that doesn't mean the monitor has a problem. Resolution is a setting on your video card, on your computer, so if the setting is too high on your computer, then the monitor can't show it. Put a different monitor on the computer that has problems, then change the resolution on that computer to a lower setting, then change it back to the monitor you want.
Mfmwuq is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 12:56 PM   #9
Daemon Poster
 
GlasseyeUK's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,208
Send a message via MSN to GlasseyeUK
Default Re: MOnitor not displaying any image

Ok the most likely answer if the monitor is working on another computer, is that you have adjusted either the resolution setting, or the refresh rate, as has been mentioned in previous posts.

However rather then lugging around monitors, restart your computer, and press F8 and this will give you Safe mode boot options menu, select one which is not command line, and windows will boot into VGA mode, this will then allow you to adjust your graphic card settings to one which will work.

Then reboot your computer in normal mode, and it all should be good.
__________________
AMD Athlon 64, 2200 (11x200) 3700+,ASRock 939S56-M, SiS 756 AMD Hammer,NVIDIA GeForce 6600LE, 2048(DDR SDRAM), Maxtor 5A300J0 300GB 5400RPM, Ultra ATA/133)

Time tells all, but if the moment in time passes and you miss it, then you will remember it for ever!!
GlasseyeUK is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 02:16 PM   #10
In Runtime
 
gollun56's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 138
Default Re: MOnitor not displaying any image

My computer did that right after I put a fx5200 in it , and then a week after that it wouldnt even turn on so I'm guessing the videocard...
__________________

gollun56 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0