Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-05-2005, 05:35 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 2
Default mobo or power supply ?

i had my pc on and noticed it went to idle after only about 3 mins of power as i checked it it wouldnt come out of idle and the mouse and monitor were powered down wouldnt wake up from keyboard so i reset it and it wouldnt boot fans and power came on but no post beeps or hard drive activity so reset it again and from them on all it will do is lights and fans blink on for about half a second then all goes off.

is the power supply shorted out or is my motherboard dead?

motherboard is only a month old microstar kv8 neo with athlon 64 2800+ proc

any help would be appriciated
__________________

Elisan is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2005, 05:50 PM   #2
Daemon Poster
 
The_Other_One's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,321
Send a message via AIM to The_Other_One
Default Re: mobo or power supply ?

I suspect the motherboard over the power supply, but it's really hard to tell. Maybe you could find one of thse diagnostic cards?
__________________

__________________
Desktop: Athlon 64 3700, 1024M RAM, GF 6200 TC 256M, 2x 80G, 2x DVD-RW
Laptop: Sempron 2800, 512M RAM, Unichrome, 60G, DVD-RW
Macintosh:G4 1.33GHz, 512M RAM, Radeon 9200 32M, 40G, DVD/CDRW
They get me from 0 to 1...
The_Other_One is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2005, 06:06 PM   #3
In Runtime
 
j Rizzo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 146
Default

it sounds like your psu is fine. if the fans spin for a second then it's working, something else is making it shut off. is there a lit LED light anywhere on your mobo, it should be on if it's working and power is connected to it. If you see the led then your problem is probably not the psu or the mobo, but i can't be sure because they never really tell you what the little light means and it could be different for different mobos
__________________
Intel P4 530 @3.15 Ghz, ASUS P5GDC-V Deluxe, Barracuda 200GB SATA HD,500 Watt Glacier Power Supply, ATI Radeon X800 XT PCI-e,1.553 GB PC3200 DDR400 RAM, tv out: 27" flat screen,optical out: 500 watt 5.1 surround, 3dmark03:11551, top fps:1200+ chit-chigity check yo self before you wreck yo self, cuz shotgun bullets are bad for ya health.
j Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 12:30 AM   #4
In Runtime
 
Duzz's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 410
Send a message via AIM to Duzz Send a message via MSN to Duzz Send a message via Yahoo to Duzz
Default Re: mobo or power supply ?

Another thing to add to Rizzos comment, is if your Fans are connected to your motherboard, they will turn on even if your MOBO is fried. If im wrong tell me but that is the only thing that i seen turn on. Check your PSU that should be your problem. GOOD LUCK
__________________
Double Tsunami's--Athlon 64 3800--ABIT Fatal1ty AN8 939 Sli--2x512MB Baliztix Ram--Raptor 74GB 10,000RPM--MSI 6800 GT--1/2ID Switech Liquid Cooling
Duzz is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 10:39 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 2
Default

Blown Power supply good call guys thanks for the help
Elisan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0