Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-29-2007, 02:32 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 71
Default MOBO logo hung

WEll , i woke up turned my computer on and the mobo logo splash screen just hung there. I restarted and it did the same thing. So i turned it on went upstairs and came back down 8 mins later and windows was fully booted. This is a brand new computer High-end and ive owned it for about 3 weeks now. I want to know a few programs to test if everything is ok. any particular reason for this?
No problems under device manager and specs are as follows:
Mobo: Gigabyte 965P-DS3 Rev 3.3
CPU:Intel Core 2 Duo E6600 Processor OC to 3.2 GHZ
GPU:EVGA Gforce 8800 GTX 768 MB
RAM: 2x1GB Corsair XMS2 RAM 2.1V PC2 6400 800HMZ
CPU Cooler: Zalman 9700
Antec 900 gaming case
Sound:Logitech Z-5300E with Creative Soundblaster Audigy SE 7.1
__________________

SlickRick15 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2007, 03:37 PM   #2
BSOD
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,556
Send a message via MSN to Rudster816
Default Re: MOBO logo hung

Run 2 instances of prime95 on each core. just copy and past the folder to a different location to run the 2nd app. if it stops and says it got an error or your computer reboots. this means your OC is unstable and you need to up the vcore more or lower the FSB. just because the pc boots dosent mean the OC is stable

allow both instances of prime95 to run NON STOP for about 16 hours with NO errors.
__________________

Rudster816 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2007, 03:39 PM   #3
Fully Optimized
 
ssc456's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4,279
Send a message via MSN to ssc456
Default Re: MOBO logo hung

first 2 things i would do is download a test tool from the manafucturer of your hardrive and run it.

then next i would take 1 stick of ram out and if pos try diff ram and try all dif configs like 1 Gb in slot then diff slot then diff stick in diff slot and so on.
__________________
He who has never failed has never attempted anything worth succeeding at.

Dont Eat Animals, Its Not Good For Them And They Dont Like It!
ssc456 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2007, 06:16 PM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 71
Default Re: MOBO logo hung

Well, the western digital tool doesnt work in Vista.btw im running 2xWD 250GB SATA 16Mb Cache drives in RAID 0. If that means anything? so the only thing i can do really is run Prime95 in two instances?
SlickRick15 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0