Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-10-2004, 07:47 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 2
Exclamation Memory!

Hello,

Pardon my ignorance but I just built a new computer yesterday, Everything was fine until I booted it up. It kept locking up, I found out that the supplier of my hardware sent me a pc2100 ddr ram and a pc3200 ddr ram, (I didnt check to see if they were the same) they were installed in a Soyo P4X400 Lite mobo for several boot ups.
Turns out the mobo can only take pc2100. I took out the 3200 and kept the other one in. But Im still having the same problem. Could my memory be shot? Or do you think there is some other problem.

Any assistance would be greatly appreciated.
__________________

Pyro-X is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2004, 08:36 PM   #2
Solid State Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 18
Default Re: Memory!

check at start that memory is detected and showing correct amount. if it is then check bios settings. make sure there set to slowest settings and then see if it boots
__________________

clive ellis is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2004, 02:13 AM   #3
Daemon Poster
 
GeforcebOY's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,251
Default Re: Memory!

This sounds stupid but try both of them.
__________________
AMD FX57 - 2Gb DDR - 200Gb HDD - 512Mb X1800 XTPE - DVD Dual Layer - Creative XFi Fatality FPS - Windows Media Center 2005
3D Mark 05 : 9600
3D Mark 06 : 3800
GeforcebOY is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2004, 08:41 AM   #4
In Runtime
 
killerdoberman's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 286
Send a message via MSN to killerdoberman Send a message via Yahoo to killerdoberman
Default Re: Memory!

Quote:
Originally Posted by Pyro-X
Hello,

Pardon my ignorance but I just built a new computer yesterday, Everything was fine until I booted it up. It kept locking up, I found out that the supplier of my hardware sent me a pc2100 ddr ram and a pc3200 ddr ram, (I didnt check to see if they were the same) they were installed in a Soyo P4X400 Lite mobo for several boot ups.
Turns out the mobo can only take pc2100. I took out the 3200 and kept the other one in. But Im still having the same problem. Could my memory be shot? Or do you think there is some other problem.

Any assistance would be greatly appreciated.
Was it working at one time? Did it stop working after you added the memory? If you can successfully boot to the BIOS then it is not the memory, unless you are trying to overclock the memory.

We need more information before we can continue.
killerdoberman is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2004, 08:44 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 2
Default Re: Memory!

Quote:
Originally Posted by killerdoberman
Was it working at one time? Did it stop working after you added the memory? If you can successfully boot to the BIOS then it is not the memory, unless you are trying to overclock the memory.

We need more information before we can continue.
This is a brand new Soyo motherboard. I emailed soyo, they said to reset the CMOS. Ill do that, but first, Would the ram sticks be destroyed? They are also brand new.

Thanks for any help.

Joe
Pyro-X is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0