Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-09-2007, 01:08 PM   #1
Daemon Poster
 
niceties55's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 779
Default Medal of Honor Problem

I have MOH Allied Assault on an older computer (1ghz Celeron) and it used to work, but I just started it up one day and it looks like it is starting but then it gives me an error saying Open Gl is not working or something like that.

PLEASE HELP!!!!!!!!!!!!!!!!! it used to work but now it doesnt.
__________________

niceties55 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2007, 01:26 PM   #2
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: Medal of Honor Problem

1. reinstall the game

2. update videocard drivers.

www.ati.com www.nvidia.com

or vise versa, i think its the reinstall that will do the trick though.
__________________

__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 12:28 AM   #3
Daemon Poster
 
niceties55's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 779
Default Re: Medal of Honor Problem

we did all that, still no go
It was an intel 8200 series built in GFX Card, all updates installed still no go
niceties55 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 03:19 AM   #4
Daemon Poster
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,027
Default Re: Medal of Honor Problem

Quote:
Originally Posted by niceties55
we did all that, still no go
It was an intel 8200 series built in GFX Card, all updates installed still no go
Erm, maybe i'm wrong here but does an 8200 series Intel graphics card even exsist? I've both googled and browsed the Intel site for anything relating to an 8200, and the only thing i found was a router....Please, correct me if i'm wrong..

Matt
Mattyl110792 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 11:46 AM   #5
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: Medal of Honor Problem

yea run DXdiag and give us more info on that graphics card.
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 01:28 PM   #6
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: Medal of Honor Problem

just reinstall graphics drivers, or start it up in safe mode and change some graphics settings to a lower setting, ive had the same problem
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 04:54 PM   #7
Daemon Poster
 
niceties55's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 779
Default Re: Medal of Honor Problem

It is an 82810e Card
niceties55 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 04:55 PM   #8
Daemon Poster
 
niceties55's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 779
Default Re: Medal of Honor Problem

Oh, and here is the error message:

--- Common Initialization ---
Medal of Honor Allied Assault 1.00 win-x86 Dec 6 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak5.pk3 (259 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak4.pk3 (593 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak3.pk3 (669 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak2.pk3 (4722 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak1.pk3 (772 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA\main\Pak0.pk3 (11175 files)
C:\PROGRA~1\EAGAME~1\MOHAA/main

----------------------
18190 files in pk3 files
execing default.cfg
execing menu.cfg
execing newconfig.cfg
Config: unnamedsoldier.cfg
couldn't exec configs/unnamedsoldier.cfg
execing safemode.cfg
couldn't exec localized.cfg
execing autoexec.cfg
Unknown command "fov"
couldn't exec custom.cfg
...detecting CPU, found Intel Pentium III

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
------- Input Initialization Complete ------- 243
You are now setup for easy mode.
----- Client Initialization -----
Called FadeSound with: 0.000000
----- Initializing Renderer ----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
niceties55 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 05:22 PM   #9
In Runtime
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 198
Default Re: Medal of Honor Problem

I use to have this error on an old computer, I play the game frequently and I forgot how to exactly fix this error, but try to get the latest version of direct x, or install it on a different computer as that one may to be old.
__________________
WARNING: The above comments may be offensive.
Frimon86 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 05:30 PM   #10
Daemon Poster
 
niceties55's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 779
Default Re: Medal of Honor Problem

not too old because i have used it on it before
__________________

niceties55 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0