Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-09-2006, 10:14 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 12
Default major problem...my system won't idle

For some reason my explorer is running the procesor at 100% non-stop. When I pull up the "Windows Tasks Manager" it shows the cpu usage and it's CONSTANTLY at 100% cpu usage. I make sure ALL programs minus the backround ones are closed. It shows that explorer is using all of the cpu. It only gives up the processer just enough to run other programs I'm opening. It takes forever for me to open anything. That little green sheet with the green line is all the way to the top the whole time.

Please let me know if anyone has any ideas or advise. Thanks very much guys!!
__________________

saviornot is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 10:59 PM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,008
Send a message via AIM to X1337 Send a message via MSN to X1337
Default Re: major problem...my system won't idle

Quote:
Originally Posted by saviornot
For some reason my explorer is running the procesor at 100% non-stop. When I pull up the "Windows Tasks Manager" it shows the cpu usage and it's CONSTANTLY at 100% cpu usage. I make sure ALL programs minus the backround ones are closed. It shows that explorer is using all of the cpu. It only gives up the processer just enough to run other programs I'm opening. It takes forever for me to open anything. That little green sheet with the green line is all the way to the top the whole time.

Please let me know if anyone has any ideas or advise. Thanks very much guys!!
maby virus im think it is, try system restore, if not virus scan, if not restore windows or reinstall. but do this in safe mode of couse
__________________

X1337 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 11:23 PM   #3
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: major problem...my system won't idle

are you by anychance running the vista transformation pack?
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2006, 01:18 AM   #4
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: major problem...my system won't idle

you need to post more details of your set up.
woz
__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0