Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-04-2006, 03:42 PM   #1
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Loong A** Boot Time!!!!!

my boot time is anywhere between 1½ to 2 minutes. i did everything you could possibly do. i changed services, startup options, i don't use the welcome screen anymore, I DONT KNOW!!
__________________

__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 03:54 PM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,008
Send a message via AIM to X1337 Send a message via MSN to X1337
Default Re: Loong A** Boot Time!!!!!

harddrive getting slow? Try doing a error scan and see if that helps
__________________

X1337 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 03:56 PM   #3
Fully Optimized
 
Š88's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,775
Send a message via MSN to Š88
Default Re: Loong A** Boot Time!!!!!

at what point does it take the longest to load? POST start up? While the windows load screen is up?
__________________
Killing under the cloak of war is no different than murder

Kein Alkohol ist auch keine Lösung!
Š88 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 03:59 PM   #4
Daemon Poster
 
GlasseyeUK's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,208
Send a message via MSN to GlasseyeUK
Default Re: Loong A** Boot Time!!!!!

Have you cleaned the registry lately, use a decent registry cleaner, and then once you have done that do not forget to compact the registry.
__________________
AMD Athlon 64, 2200 (11x200) 3700+,ASRock 939S56-M, SiS 756 AMD Hammer,NVIDIA GeForce 6600LE, 2048(DDR SDRAM), Maxtor 5A300J0 300GB 5400RPM, Ultra ATA/133)

Time tells all, but if the moment in time passes and you miss it, then you will remember it for ever!!
GlasseyeUK is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 04:22 PM   #5
Golden Master
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 7,534
Default Re: Loong A** Boot Time!!!!!

What programs startup with your system?
LA061 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 04:32 PM   #6
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: Loong A** Boot Time!!!!!

try running some virus scans.
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 04:53 PM   #7
In Runtime
 
Copperhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 454
Send a message via AIM to Copperhead
Default Re: Loong A** Boot Time!!!!!

clean up the hdd
__________________
AMD Athlon 64 X2 3800+ (AM2)---ASUS M2N-SLI Deluxe (Skt. AM2)---Corsair XMS - DDR2 2GB (5-5-5-15)
HDD's: 80GB & 250GB---GPU: BFG Geforce 7300GS (No Gaming)
Copperhead is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 05:01 PM   #8
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: Loong A** Boot Time!!!!!

i did my weekly maintnence yesterday which includes a scan of these programs:
ad-aware se personal
disk cleanup
disk defragmenter
mcafee virus scan
registry booster
spybot s&d
window washer
windows defender

i've gotten rid of all the startup programs i don't need along with some services but i don't know why its going slow.
and at the windows boot screen it stays there for about 15-20 seconds.
a whole system re-do is not an option. i plan on never reinstall my operating since i bought my computer 5 months ago.
__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 05:05 PM   #9
In Runtime
 
linnerd40's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 218
Default Re: Loong A** Boot Time!!!!!

Yeah, try illiminating some start-up processes, but it down to the bare minimum. Also, it just may be your hard drive going bad, and somehow it is not being detected. Hope this helps!
__________________
Check out my blog: www.justanothertechblog.blogspot.com

Please give me Rep if I have helped you in any way! : )
linnerd40 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 05:10 PM   #10
Fully Optimized
 
drumthrasher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,606
Send a message via AIM to drumthrasher Send a message via MSN to drumthrasher Send a message via Yahoo to drumthrasher
Default Re: Loong A** Boot Time!!!!!

i've unchecked all the ones i don't need, but theres still lots i do need.
i don't think its the hard drive...unless gateway have me a crap hard drive. its a: Western Digital (WDC WD2000BB-00GUC0).
__________________

__________________
Gateway GT4016 Desktop | CPU: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2GHz | RAM: 2GB (4x512MB) | HDD: 1x200GB, 1x120GB | Video: ATI HD Radeon 4850 512MB | OS: Vista Home Premium x86 SP1, Mac OS X Leopard 10.5.6
drumthrasher is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0