Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-11-2008, 06:14 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 65
Default Little graphics problem in Vista.

Here are my system specs:

AMD Athlon 64 X2 Duel Core Processor 4600+
2.41 GHz
2GB of Ram
250GB Hard Drive
80GB Hard Drive
Windows XP Home on the 250GB Harddrive - Vista Home Premium on 80GB Drive
Nvidia GeForce 7600 GT 256 MB PCI-E (2 DVI)
SoundBlaster Audigy SE Sound Card

I currently have FS9 installed on the Vista harddrive and this is a problem that I am having:



You'll notice that the model of the Cessna is kinda of distorted. When doing a flight the distortion occurs with the scenery as well. My current gameplay mode is 1280 x 1024 at fullscreen. This is the same resolution that I play at when I only had windows XP installed on this PC. However, when I play in window mode, everythings fine. I would like to know whats going on?

I did notice that when installing vista, the drivers for my Nvidia 7600GT have already been installed. So I did not have to use the driver disc for the video card however, the Nvidia control dialogue which is located in the taskbar next to the PC clock is not installed. So I don't know if that has anything to do with it or not. I've never had this problem before when running the simulator in Windows XP.

Any suggestions?
__________________

jasonbourne is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 06:19 PM   #2
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: Little graphics problem in Vista.

reinstall it?
__________________

__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 06:35 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 65
Default Re: Little graphics problem in Vista.

Quote:
Originally Posted by ace777 View Post
reinstall it?
Reinstall the graphics card? Done that
Reinstall the Operating system? Done that
Reinstall FS9? Done that too.

I have the lastest DirectX 9c. Its not too big of a deal but it does suck not being able to fly in fullscreen mode.
jasonbourne is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 06:36 PM   #4
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Little graphics problem in Vista.

Like artifacts you mean? Have you overclocked the card? As artifacts occur when the GPU is overheating, caused by the overclock. What are your 7600GT's temps under load?

Try reducing the clock speeds of the GPU and running the game.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 06:39 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 65
Default Re: Little graphics problem in Vista.

Quote:
Originally Posted by worshipme View Post
Like artifacts you mean? Have you overclocked the card? As artifacts occur when the GPU is overheating, caused by the overclock. What are your 7600GT's temps under load?

Try reducing the clock speeds of the GPU and running the game.
Nope not artifacts. The model looks skewed. The scenery does the samething. I have not done any overclocking on my card. I've been afraid to because if not done right, bye bye graphics card.
jasonbourne is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 06:46 PM   #6
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Little graphics problem in Vista.

It can still be caused by overheating. If I were you I would check your temps.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 06:49 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 65
Default Re: Little graphics problem in Vista.

Is that something I check in the bios?
jasonbourne is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 07:03 PM   #8
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Little graphics problem in Vista.

Are there any patches for FS9?
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 07:09 PM   #9
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Little graphics problem in Vista.

Quote:
Is that something I check in the bios?
You can use: Nvidia Ntune, PC Wizard 2008, CPUID HW monitor (from the same people who make CPU-Z), Everest, etc etc...
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 07:10 PM   #10
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 65
Default Re: Little graphics problem in Vista.

Quote:
Originally Posted by celegorm View Post
Are there any patches for FS9?
I think there is one. You think that could be the problem?
__________________

jasonbourne is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0