Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-03-2012, 02:26 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Default Lenovo Y560 Video Playback Issue

I was wondering if anyone could tell me why my videos don't always display correctly. They are usually scrambled/inverted with hues of blue, green, red,etc.

I took a screenshot and posted the link to the image below. I don't quite know how to describ the phenomena that is happening but it usually occurs when I'm watching a video on YouTube, Facebook, ESPN, etc. so I know it's not just a buffering or website issue.

Could it be a bad graphics card? Any ideas would be greatly appreciated...


ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
__________________

jman5610 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2012, 03:58 PM   #2
xxcobraxx
 
Join Date: Oct 2004
Location: England
Posts: 6,224
Default Re: Lenovo Y560 Video Playback Issue

did this happen just suddenly ?
__________________

IAntDemo is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2012, 06:12 PM   #3
Fully Optimized
 
Indigo's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: USA
Posts: 1,866
Default Re: Lenovo Y560 Video Playback Issue

Update the drivers for your video card is usually the best initial advice. If you've done that already, also be sure that the browser you're using is up to date, and that flash / silverlight are up to date as well. (Silverlight is available from Windows Update, and Flash from Adobe's website.)
Indigo is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2012, 06:21 PM   #4
Solid State Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Default Re: Lenovo Y560 Video Playback Issue

No, it's actually been happening for awhile but it's become more of a nuissance lately. This Lenovo IdeaPad has been an absolute nightmare since day 1 and I talked to tech support today, they tried to uninstall and reinstall the driver which didn't do anything. Now they want me to send my machine back to see what they can do to fix it.

Also, this was a response I had received from a member on the Lenovo Community Forum when I posted the same topic to their thread:

"hi jonahl5610
try to remove/replace/swap the ram sticks first. if the issue persists, i'm sorry to say that but you'll need hardware replacement. please, call lenovo support line to ship your laptop back to service. ( possible graphic card ) "
jman5610 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2012, 12:43 PM   #5
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: Lenovo Y560 Video Playback Issue

Holy smokes! That's a messed up pic.

I'd say something like that is going to be a hardware issue. Does it only do it during videos? Still think it's hardware related and if it's still under warranty I'd send it back.
__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0