Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-20-2009, 10:48 PM   #1
Beta Member
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Default Laptop wpn't boot with new RAM

Hi all,

I'm going to try to get as specific as possible for you. I'm no computer wiz so please be gentle.

I have a Sony Vaio laptop, VGN-AR630OE.
Originally installed RAM is 2GB, 2X 1GB, DDR2, PC2 5300. My specs say I can upgrade to 4GB.

Running Vista Home Premium 32bit.
North Bridge Intel Crestline-PM PM965
Supported Memory Types DDR2-533 SDRAM, DDR2-667 SDRAM
Maximum Memory Amount 4 GB
Memory Slots
DRAM Slot #1 1 GB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
DRAM Slot #2 1 GB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

BIOS Version R105038

Don't know if you need more info then that.

I bought 4GB, 2X DDR2 PC2-5300, 667 MHz of Kingston RAM.
667MHz (5300), 533MHZ (PC2-4200), 400MHZ (PC2-3200)

I removed my old RAM, installed the new RAM, made sure it was seated properly and when I clsed up and started it up my operating system won't start. Nothing at all. No beeps, no errors...nada!

I reinstalled my 2GB and starts up fine.

I don't really know about updating the BIOS. I did search the intel site but seem to not get a real answer, or one that I understand. Do I have to go in the BIOS and change something???

Checked Kinston site and the modules are 100% compatible with my laptop. Sony's tech support doesn't know, of course.

TJSNO is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 08:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0