Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-15-2013, 04:36 PM   #1
Daemon Poster
 
arsenalbates's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 615
Send a message via MSN to arsenalbates
Exclamation Laptop sometimes wont POST

I have a laptop that sometimes when the power button is pressed just displays a black screen and the fan just spins. It wont even get to the BIOS logo.

I used memtest86 v4.20 and at nearly 50% i got 4 - 5 thousand errors so i assumed one of the two DDR3 ram modules was faulty so I then went to test the individually.

My problem is no i can get memtest to show any errors no matter what module in what socket.

I testes them together again and again no errors.

I have yet to reset the BIOS but before i do i am going to run 10 passes on each stick.

Does this sound similar to anyone ?

Anyone got any ideas as to why this is happening ?
__________________

arsenalbates is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 05:05 PM   #2
In Runtime
 
Mossiac's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: UK
Posts: 357
Default

It could very well be the RAM but it might just need resetting.

Take the RAM out give it a moment, put the RAM back in and make sure it is sitting correctly.

Mossiac
__________________

__________________
OS: Windows 7 64-bit Case: Commander MS-I
Mother Board: GA-880GM-UD2H CPU: AMD PhenomII X4 965 3.4GHz(Stock) RAM: 16GB GPU: GeForce GTX 550 Ti
Mossiac is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 10:34 AM   #3
Daemon Poster
 
arsenalbates's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 615
Send a message via MSN to arsenalbates
Default Re: Laptop sometimes wont POST

Think it turned out to be the first of the two RAM socket in the end.
arsenalbates is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 11:18 AM   #4
Fully Optimized
 
OhSnapWord's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,853
Default Re: Laptop sometimes wont POST

Plug an external display in and see if anything shows on that.
__________________
FX-8350 @ 4.7 cooled by H80, 32GB Mushkin Enhanced Blackline 2133, Asus Sabertooth 990FX, 2x Radeon HD 7850 2GB in X-fire, 500GB Samsung 850 Evo, 4TB Seagate, 3TB WD Black, 2x 1TB WD RED in RAID 0
OhSnapWord is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0