Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-31-2008, 07:01 PM   #1
Fully Optimized
 
cavemangrinder's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 1,540
Default Laptop problem

I was using my old laptop yesterday a bit and out of nowhere, it just shuts off. Now when I try turning it on, the power LED keeps switching on and off constantly. I have never had this problem since Ive had it, (was my gf's moms laptop), but I was told that she was having this same problem. The only thing Ive done so far is make sure the ram was seated properly, I suspect maybe the power supply as the culprit. You guys got any ideas as to whats going on with it?
__________________

cavemangrinder is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 08:52 PM   #2
Daemon Poster
 
GhostGT's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,019
Default Re: Laptop problem

Quote:
Originally Posted by cavemangrinder View Post
I was using my old laptop yesterday a bit and out of nowhere, it just shuts off. Now when I try turning it on, the power LED keeps switching on and off constantly. I have never had this problem since Ive had it, (was my gf's moms laptop), but I was told that she was having this same problem. The only thing Ive done so far is make sure the ram was seated properly, I suspect maybe the power supply as the culprit. You guys got any ideas as to whats going on with it?

On my HP laptop, the power LED will flash and the won't turn on only if my battery has no charge left in it. But that might be my "charge" LED...hmm.

I'm sure you've plugged the charger into the laptop and tried, right? How about taking the battery out and trying it?
__________________

__________________
Intel Q6600 @ 3204Mhz ~ Tuniq Tower 120 ~Corsair XMS2 5GB ~ WD VelociRaptor 150GB Main ~ WD 1TB Black ~ EVGA 8800GTS 640MB ~ 7 Home Premium (64-Bit)
GhostGT is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 09:30 PM   #3
Fully Optimized
 
cavemangrinder's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 1,540
Default Re: Laptop problem

Well, I have 2 batteries which both are pretty much dead (only hold a charge for like 15 min). But I tried with and without the battery connected. Still get the same result. Its a Compaq Presario 2100 laptop.

I actually got it to boot into windows. I still don't know whats up with it though, I just got up from my power nap and tried it right now and its up and running. So right now I'm just monitoring the temps to see if maybe its an overheating issue.

Behold! I have found the culprit of the laptop issue. Seems the fan stopped working and was making the computer overheat and shutdown. It was my first time disassembling a laptop so I was a bit on edge. Well, after some cleaning and putting it back together, everything seems to be working fine. The temps have also went way down, so its much cooler now. Just dont know how I ended up with 2 screws left over



cavemangrinder is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0