Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-18-2010, 06:43 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 13
Default lagging problem

computer specs..
P4HT 3.2ghz,
9800pro vid card
1.5gb ram..

this set up ran great on WinXp with counter strike source and CS 1.6 and BF2..
I upgraded to windows 7 and everything so far runs great but for i get lag in the games and when watching videos it just don't look right.. i have the newest video drivers.. with the ATi tool software i barley get 70fps.. is this a video card problem or still a driver problem??

and yes i know the computer is old but does fine for me and like to get it running like it did when it had winXP
__________________

JTT90 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 06:49 PM   #2
In Runtime
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 156
Default Re: lagging problem

you do know that win 7 recommends 2 gb of ram right?
__________________

frank2085 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 06:53 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 13
Default Re: lagging problem

Quote:
Originally Posted by frank2085 View Post
you do know that win 7 recommends 2 gb of ram right?
well my win7 box here says it recommends 1gb.. and i also have another computer with the same ram but with better video card and its doing just fine with win7
JTT90 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 06:54 PM   #4
Golden Master
 
Cabbs's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7,912
Send a message via AIM to Cabbs
Default Re: lagging problem

You need more RAM. By nature, Windows 7 will use more RAM than XP. What you can do to help is go to services and disable Superfetch. I noticed that even with 4GB RAM, BF2 still stutters with Superfetch on in Windows 7.
__________________
=Like anime? Come to AnimeAppeal.com!=
||DFI UT P35||Q9550@3400 Mhz||Geil 4GB RAM||Radeon 5770||
Cabbs is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 06:58 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 13
Default Re: lagging problem

well if this is a ram problem, then why does my other computer whitch has the same specs but it has a nvidia 6800gt video card and man that computer runs just fine with no problems..

i mean even on a dvd the video just dont look right a stutters, so i really cant see it being a ram problem at this point
JTT90 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 07:01 PM   #6
In Runtime
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 156
Default Re: lagging problem

um well its wrong 1 gb is recommended by xp, look it up and if you have aero and them gadgets running it is killing it go ahead check out the task mgr you will see. What are you performance scores?

you said you had a lag issue
frank2085 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 07:02 PM   #7
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 13
Default Re: lagging problem

i mean this should at least run cs 1.6 without lagging

Quote:
Originally Posted by frank2085 View Post
um well its wrong 1 gb is recommended by xp, look it up and if you have aero and them gadgets running it is killing it go ahead check out the task mgr you will see. What are you performance scores?

you said you had a lag issue
my sheet here shows, and well my system is 32bit so i dont really see a problem

he minimum hardware recommendations for Windows 7 are:

* 1 GHz 32-bit or 64-bit processor
* 1 GB of RAM (32-bit) or 2 GB of system memory (64-bit)
* 16 GB of available disk space (32-bit) or 20 GB of avaiable disk space (64-bit)
* DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher drive

Quote:
Originally Posted by frank2085 View Post
um well its wrong 1 gb is recommended by xp, look it up and if you have aero and them gadgets running it is killing it go ahead check out the task mgr you will see. What are you performance scores?

you said you had a lag issue
where would i find these performance scores

and to ad, windows xp pro requirements for ram is 128mb not 1gb
JTT90 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 07:06 PM   #8
In Runtime
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 156
Default Re: lagging problem

lmfao that sheet is a joke

try running windows 7 on that it will eat it for lunch

Just to point out i would def get another video card and those a min requirements to run windows 7 but i wouldnt do it. Its just too much off a system hog to even run it on that.

sry for the third post just seen the end of that

go to control pannel -->Performance Information and Tools
frank2085 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 07:18 PM   #9
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 13
Default Re: lagging problem

Quote:
Originally Posted by frank2085 View Post
lmfao that sheet is a joke

try running windows 7 on that it will eat it for lunch

Just to point out i would def get another video card and those a min requirements to run windows 7 but i wouldnt do it. Its just too much off a system hog to even run it on that.

sry for the third post just seen the end of that

go to control pannel -->Performance Information and Tools
i use to run win7 on this computer when it only had 512mb LOL and it still did fine
JTT90 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 07:19 PM   #10
In Runtime
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 156
Default Re: lagging problem

no way i dont believe that I put win7 on a p4 2.6 ghz 1gb of ram and it sucked
__________________

frank2085 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0