Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-17-2005, 04:51 AM   #21
Solid State Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 15
Default

and I can remove my current processor without worry of distroying it be removing the paste thats already on there?
__________________

Coldkilla is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2005, 04:54 AM   #22
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: LAG Galore: Mouse/Video/Start-up Time/Loading/Music!!! Out of Ideas

Well, you should never remove the processor, and then put it back without reapplying the thermal paste, as it won't conduct the heat to the heatsink and fan as well. So just buy some replacement at a computer shop before placing it back Its the right thing to do.

I hope this helps
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2005, 05:08 AM   #23
Solid State Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 15
Default

"buy some replacement" as in a thermal compound right? How do I remove the already applied thermal compound off without damaging anything?
Coldkilla is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2005, 05:14 AM   #24
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: LAG Galore: Mouse/Video/Start-up Time/Loading/Music!!! Out of Ideas

Yeah, I mean the thermal compound

As for doing that, it should just come off by scraping it with something not so hard, but enough to get it off (the top is only the cover for the chip so should take some force, though you should know how lightly to do it ). Most of it will be on the heatsink anyway which you'll be able to scrape off without damage.

Then just reapply about the same amount (not that thick, and about the size of the CPU chip, on the heatsink itself, and then place the heatsink back on, click it into place, and place the fan back. Sorted

I hope this helps
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2005, 11:24 AM   #25
per
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 805
Default Re: LAG Galore: Mouse/Video/Start-up Time/Loading/Music!!! Out of Ideas

Go to device manager and uninstall the primary ide controller in the ide/atapi devices and reboot. The drive will stick in pio after 5 crc errors and has to be reinstalled. http://www.michna.com/kb/WxDMA.htm
http://support.microsoft.com/kb/817472/
__________________

per is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0