Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-10-2007, 01:54 PM   #11
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: Kinda dissipointing FPS

I am not even goint to try spelling it, I don't think yours is right either but I'll use it because it's closer than I would get.

But antiscopic filtering doesn't matter so much, aa has a much higher effect on the fps. I pretty much run all my games with af on the highest settings.
__________________

__________________
0_o
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 03:36 PM   #12
Fully Optimized
 
CompMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,323
Send a message via AIM to CompMan
Default Re: Kinda dissipointing FPS

in the console on cs:s type net_graph 3

then type fps_max 500.0

see if that makes a difference
__________________

__________________
|Intel Q6600@3.0ghz||ASUS MAXIMUS FORMULA||2GiG Corsair XM2 DDR2 800||EvGa 8800GTS||36gig Western Digital Raptor 10,000 rpm||Ultra X2 connect 550W modular psu||Thermaltake Tsunami Case|Vista 64bit|
Windows has Blue screens, Mac has grey screens, and CF has White screens!!
2004 Mazda RX-8 GT Titanium Grey, Greddy Exhaust, AEM cold air intake
--objects in rearview get smaller with each shift--
CompMan is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 04:12 PM   #13
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 98
Default Re: Kinda dissipointing FPS

Quote:
Originally Posted by CompMan
in the console on cs:s type net_graph 3

then type fps_max 500.0

see if that makes a difference
Ya I did all that- changed all my rates around etc........the card seems kinda loud as well. Its the loudest thing on my computer!
abland007 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 05:54 PM   #14
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 98
Default Re: Kinda dissipointing FPS

i put a fan by the card and it seemed to really make it work a lot better. Should I get a case fan pointning directly on the card??? I just used a floor fan to see if it helped it out. On a video test my card ran at 91 FPS( using the cs video test) without the fan on. I turned on the fan and ran it again and I got over 100 fps. Do you think something may be up with card? I cant return it now because ive had it for over a month and I bought it from tigerdirect.
abland007 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 06:46 PM   #15
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: Kinda dissipointing FPS

hmm... fishy... there may be a problem with the heatsink, but theres really no way to tell unless it obviously spontaniously combusts, but the only danger of putting other fans near it is they can actually make it over heat more by deflecting the factory heatsink airflow depending on how it flows it obviously differs from card to card, you could look at an aftermarket heatsink, or have them check to see if the factory fan is working right, i know that nvidia is known for they're fan problems mine have gone bad within a month, just a few ideas to throw around
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 08:32 PM   #16
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: Kinda dissipointing FPS

Quote:
Originally Posted by abland007
Yea V- sync is off.


My buddy has a slower processor than me and a 7800 video card insteed of my 7950. And he still gets better fps than me. WTF? Also-does increasing your ram effect the proformance on my video card.


My video card is also very hot to the touch when playing a game-

Yes More RAM will help pretty much everything

EDIT: i just read you had 1GIG, and that is plenty but Vista is going to be demanding and it may be a worthwhile upgrade

have you been monitoring the temps of your system??!?!!

use everest and get back to us man
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2007, 12:14 PM   #17
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 98
Default Re: Kinda dissipointing FPS

Its really weird with my fan on the vid card. It runs pretty quite, but right when I start up a game it gets really loud. My temp monitor reads 59 degress and doesn't really change even under load. This is the weird part......when I turn my computer to sleep mode, my vid card fan really starts to get load and spin really fast. It stops being so loud once I get it out of sleep mode\?
abland007 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2007, 12:23 PM   #18
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: Kinda dissipointing FPS

you could try to mess around with the fan speed manually.
I have set my vid card fan so that it's running really slow if temp is under 45C, then I have medium and fast mode pretty close together around 65C and 100% after the temp goes over 71C.

So it's quiet when it's not doing anything, but then if I start gaming it will provide good cooling.

I found this program from the manufacturers website, so go and see if you can find one for your card.
__________________
0_o
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2007, 01:06 PM   #19
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: Kinda dissipointing FPS

Quote:
Originally Posted by abland007
Its really weird with my fan on the vid card. It runs pretty quite, but right when I start up a game it gets really loud. My temp monitor reads 59 degress and doesn't really change even under load. This is the weird part......when I turn my computer to sleep mode, my vid card fan really starts to get load and spin really fast. It stops being so loud once I get it out of sleep mode\?
if thats the case, there is definately something wrong, i say return and get another... but thats just me, in my mind if you pay for it it should work perfectly
__________________

__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0