Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-27-2006, 05:32 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1
Default Kazaa Lite ++, Limewire and Azureus problems!!! HELP!!!

I used to have a wireless internet connection but now i have a router. Ever since i started using the router my limewire and azureus have screwed up. The problem is that whenever i open it my internet screws up and i cannot search for any downloads and cannot use the internet until i close the program and wait a few minutes for the internet to start working again.

I have recently installed Kazaa lite ++ and it also doesnt work.

I have tried uninstalling the programs and reinstalling them but it doesnt work.

I have also tried turning off my firewall. But it also doesnt work.

What should i do?????
__________________

xtremeownage is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2006, 06:12 PM   #2
Daemon Poster
 
GlasseyeUK's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,208
Send a message via MSN to GlasseyeUK
Default Re: Kazaa Lite ++, Limewire and Azureus problems!!! HELP!!!

Have you tried opening the ports on your router, most have hardware firewalls, which need to open up the ports so they can receive the information. Do a search on google for your router, and it should tell you how to open up ports.
__________________

__________________
AMD Athlon 64, 2200 (11x200) 3700+,ASRock 939S56-M, SiS 756 AMD Hammer,NVIDIA GeForce 6600LE, 2048(DDR SDRAM), Maxtor 5A300J0 300GB 5400RPM, Ultra ATA/133)

Time tells all, but if the moment in time passes and you miss it, then you will remember it for ever!!
GlasseyeUK is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2006, 06:15 PM   #3
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Kazaa Lite ++, Limewire and Azureus problems!!! HELP!!!

You'll find Kazaa lite won't work.
Kazaa knew it was a hack of the original program (to get rid of spyware), and changed how the real Kazaa searches, so chances are, it'll never work again.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2006, 09:59 PM   #4
Fully Optimized
 
gaming_freak's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,158
Default Re: Kazaa Lite ++, Limewire and Azureus problems!!! HELP!!!

well if u were using wireless before did u disable the wireless connection and enable the ethernet connection?
__________________
ASUS P6X58D premium | i7 920 D0 @ 4.2GHz | Corsair XMS3 6GB | MSI GTX460 HAWK | OCZ vertex 2 SSD | Coolermaster HAF X case
gaming_freak is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2006, 10:45 PM   #5
Fully Optimized
 
Fisher's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,581
Default Re: Kazaa Lite ++, Limewire and Azureus problems!!! HELP!!!

i persume this is the first routor that you have had. when i first had my routor i couldnt get to grips with making it work with emule. i later found out that i had to open up the ports (the port numbers that i had to open was in the help menu in emule, might be the same for limewire etc and i know that azureus needs one port open) that GlasseyeUK suggested. once i opened them it worked fine.

what i also discovered is that when it had been using emule or azureus for along time the bandwidth of the line seemed to be getting hogged by emule or azureus. even after i had closed the programs. when i would open up firefix to go on the internet it would come up with a box saying the connection timeouted. i found that by resetting my routor (just turning it off) that it sorted this problem out
__________________
Core i7 2600K Sandybridge + Prolimatech Megahalems Cooler ₪ Asus P8P67 DELUXE ₪ G.Skill RipJawsX 8GB DDR3 1600MHz ₪ Crossfire 5870's ₪ OCZ GameXstream 850w ₪ X-Fi Fatal1ty FPS edition ₪ OCZ Vertex 3 120GB ₪ Antec P182 ₪ NAS ReadyDuo 4Tb ₪ BenQ FP241WZ 24" Widescreen LCD ₪ Windows 7 x64
Fisher is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 10:07 AM   #6
In Runtime
 
Luiz396's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 239
Send a message via MSN to Luiz396
Default Re: Kazaa Lite ++, Limewire and Azureus problems!!! HELP!!!

Quote:
Originally Posted by Fisher
i persume this is the first routor that you have had. when i first had my routor i couldnt get to grips with making it work with emule. i later found out that i had to open up the ports (the port numbers that i had to open was in the help menu in emule, might be the same for limewire etc and i know that azureus needs one port open) that GlasseyeUK suggested. once i opened them it worked fine.

what i also discovered is that when it had been using emule or azureus for along time the bandwidth of the line seemed to be getting hogged by emule or azureus. even after i had closed the programs. when i would open up firefix to go on the internet it would come up with a box saying the connection timeouted. i found that by resetting my routor (just turning it off) that it sorted this problem out
You're saying that everytime you use Emule or Azureus you have to reset your router?

Damn man, I think that sucks... I'm just too lazy to do that.
__________________
Don't go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

Soy Dominicano!!
Luiz396 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 10:38 AM   #7
Daemon Poster
 
Lac3y's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,110
Send a message via MSN to Lac3y
Default Re: Kazaa Lite ++, Limewire and Azureus problems!!! HELP!!!

This website is great for finding out how to open up the ports on your router:

http://www.portforward.com/english/r...outerindex.htm

Just select your router, then the program you want to open up, and follow the instructions.
__________________
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.7GHz
4GB OCZ PC-6400 RAM
Samsung Spinpoint 1TB HDD
ATI Radeon HD4890 with VoltageTweak
OCZ Stealth XStream 600w PSU
Lac3y is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 11:42 AM   #8
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: Kazaa Lite ++, Limewire and Azureus problems!!! HELP!!!

it's not about the ports. If it would be then the p2p clients wouldn't be able to connect. But they can connect so the ports are not blocked.

I have the exactly same problem sometimes, though it's only been with bittorrent clients. I just reboot my router and then everything works fine again.
So I suggest u try rebooting the router.
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 12:29 PM   #9
Daemon Poster
 
Lac3y's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,110
Send a message via MSN to Lac3y
Default Re: Kazaa Lite ++, Limewire and Azureus problems!!! HELP!!!

Quote:
Originally Posted by mammikoura
it's not about the ports. If it would be then the p2p clients wouldn't be able to connect. But they can connect so the ports are not blocked.

I have the exactly same problem sometimes, though it's only been with bittorrent clients. I just reboot my router and then everything works fine again.
So I suggest u try rebooting the router.
Actually, yes they can still connect, it just takes a long time and the searches give you less results.
__________________
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.7GHz
4GB OCZ PC-6400 RAM
Samsung Spinpoint 1TB HDD
ATI Radeon HD4890 with VoltageTweak
OCZ Stealth XStream 600w PSU
Lac3y is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2006, 12:39 PM   #10
In Runtime
 
iceshooter16's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 156
Default Re: Kazaa Lite ++, Limewire and Azureus problems!!! HELP!!!

Scrap limewire and kazaa and get frostwire. It looks almost identical to limewire but with a lot better features and it runs better. www.frostwire.com
__________________

iceshooter16 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0