Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-27-2008, 03:54 PM   #31
Fully Optimized
 
wol-va-rine's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,104
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

I'm surprised no one else has chimed in yet, there are people on here that know a lot about hdds and what could be causing the problems, unfortunately I'm not one of them, my first guess was the SATA controllers but you already have SATA drives plugged in and working...
__________________

__________________
MY INTARDNET BEAST ■ Antec 300 ■ Q6600 B3, 2.8GHz @ 1.325v ■ MSI X48C Platinum ■ Kingwin XT-1264 ■ Visiontek HD 4870 512MB ■ 4x1GB Transcend aXeRam DDR3-1800 @ 1400MHz ■ WD Raptor (160GB) ■ Western Digital (250GB) ■ Samsung (640GB) ■ Seagate (500GB) ■ WD Caviar Green (1TB) ■ OCZ ProXStream 1kw ■ Sound Blaster X-Fi Platinum ■ JVC HA RX900 ■

ME ■ I am bald and my head is lumpy...fear me ■
wol-va-rine is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 04:01 PM   #32
In Runtime
 
sherwood's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 282
Send a message via AIM to sherwood Send a message via MSN to sherwood
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

please soneone...

I would be very greatful for the help and I am grateful for the help i have had so far..
__________________

__________________
my rig: Foxconn M7VMX Series|Intel Core 2 Duo E7200GHz|2.00GB of RAM|500GB Western Digital SATA HDD|500GB Hitachi SATA|500GB Maxtor External|Nvidia GeForce 8 Serise 512MB.|400W power supply.|Windows Vista Ultimate|19" HD Monitor
sherwood is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 04:11 PM   #33
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 100
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

its gotta be a cord, or even could be a fault in ur mobo... if u break it down it could be anything... but i dunno, ive tryed
__________________
Cant find something your looking for? PM me and ill find it
yuki953 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 04:21 PM   #34
In Runtime
 
sherwood's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 282
Send a message via AIM to sherwood Send a message via MSN to sherwood
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

the only thing is tho i only I don't have any spare cords
__________________
my rig: Foxconn M7VMX Series|Intel Core 2 Duo E7200GHz|2.00GB of RAM|500GB Western Digital SATA HDD|500GB Hitachi SATA|500GB Maxtor External|Nvidia GeForce 8 Serise 512MB.|400W power supply.|Windows Vista Ultimate|19" HD Monitor
sherwood is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 07:05 PM   #35
muz
Golden Master
 
muz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,928
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

hmm heard lots of bad things about hitachis not to scare you or anything .

anyway make sure both cables are in secure , make sure that your primary hdd is in sata 1 and this one is sata 2

next see if hitachis website has any software for testing hdd's

and if not dowload the ultimate boot cd and run the hitachi drive test on there
__________________
Desktop-AMD Athlon 64 X2 6000+-2GB Elixer DDR2 800 250gb+500gb+500gb+120gb
Laptop-Apple Macbook Pro 13" Intel core i5(2.3ghz) 4gb Ram 320gb hard drive
muz is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 07:09 PM   #36
In Runtime
 
sherwood's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 282
Send a message via AIM to sherwood Send a message via MSN to sherwood
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

noo not bad things..

how do I make sure that my primary one is sata 1 and the new one sata 2..

and I guess my primary is sata 1 as it would not be booting up windows right
__________________
my rig: Foxconn M7VMX Series|Intel Core 2 Duo E7200GHz|2.00GB of RAM|500GB Western Digital SATA HDD|500GB Hitachi SATA|500GB Maxtor External|Nvidia GeForce 8 Serise 512MB.|400W power supply.|Windows Vista Ultimate|19" HD Monitor
sherwood is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 07:19 PM   #37
muz
Golden Master
 
muz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,928
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

no no it would still boot , on the motherboard it should have in very small writing next to the sata port which sata port it is
so
sata 1
sata 2
sata 3
etc
just make sure the new hdd is in sata 2 and the old one is in sata 1

also find the hitachi drive software to check the drive
__________________
Desktop-AMD Athlon 64 X2 6000+-2GB Elixer DDR2 800 250gb+500gb+500gb+120gb
Laptop-Apple Macbook Pro 13" Intel core i5(2.3ghz) 4gb Ram 320gb hard drive
muz is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 07:26 PM   #38
In Runtime
 
sherwood's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 282
Send a message via AIM to sherwood Send a message via MSN to sherwood
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

oh..

in biod it says my WD (primary) is in sata 4 and my new one ( hitachi) is in SATA 3..

I can't actually plug the cables into sata 1 and 2 as my gpu is in the say of those two ports.

anything I can do to get around it

like buy a cable that will not come up so much so it will fit under?
__________________
my rig: Foxconn M7VMX Series|Intel Core 2 Duo E7200GHz|2.00GB of RAM|500GB Western Digital SATA HDD|500GB Hitachi SATA|500GB Maxtor External|Nvidia GeForce 8 Serise 512MB.|400W power supply.|Windows Vista Ultimate|19" HD Monitor
sherwood is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 07:39 PM   #39
muz
Golden Master
 
muz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,928
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

ok well it isnt essential that they are ordered like that dont worry it was kustr an inkling of mine but if you cant fit them in then dont worry

next thing i would try is downloading the ultimate boot cd and scanning the hd with the hitachi drive software no there
__________________
Desktop-AMD Athlon 64 X2 6000+-2GB Elixer DDR2 800 250gb+500gb+500gb+120gb
Laptop-Apple Macbook Pro 13" Intel core i5(2.3ghz) 4gb Ram 320gb hard drive
muz is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 07:40 PM   #40
Site Team
 
Lowndsey's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,607
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

Quote:
Originally Posted by sherwood View Post
well I haven't been on hear in a while and I doubt any of you remember me

(
I remember you. You were best mates with george there for a while
__________________

__________________
JogaBonito1502: I guess Microsoft is really not to blame. Sorry!

KMATB
Lowndsey is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0