Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-27-2008, 01:17 PM   #1
In Runtime
 
sherwood's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 282
Send a message via AIM to sherwood Send a message via MSN to sherwood
Post Just pruchased a new hard drive and problem already

well I haven't been on hear in a while and I doubt any of you remember me

anyway...

today I just purchased a Hitachi HDP725050GLA380 ATA 500gb internal HDD and I have just pluged it in with the power and sata(ata or whatever) cable it is called and I plug it in (i'm using vista) and it says new hardware installing after it finishes I check Computer and it is not there but I do notice it says I have got a new CD driver

so I restart my PC to see if that will help and nope it is still saying I have an extra cd driver.

So I then open up my PC and swap round the wires to see if that help and I turn on says it is installing a new HDD and it does the same again! it says I got a new CD driver :/

any help please??

Before I started setting up my new hdd I had a bad feeling about it for some reason
__________________

__________________
my rig: Foxconn M7VMX Series|Intel Core 2 Duo E7200GHz|2.00GB of RAM|500GB Western Digital SATA HDD|500GB Hitachi SATA|500GB Maxtor External|Nvidia GeForce 8 Serise 512MB.|400W power supply.|Windows Vista Ultimate|19" HD Monitor
sherwood is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 01:22 PM   #2
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 100
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

did u hook it up to HDD slave or Disc slave?
__________________

yuki953 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 01:24 PM   #3
In Runtime
 
sherwood's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 282
Send a message via AIM to sherwood Send a message via MSN to sherwood
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

I don't actually no as it doesn't say on the cable :s

My primary hdd is connected to a cable and on that cable it has another cable coming off so I connected it to that hope that make sense..

if not I will show you a pic of it..
__________________
my rig: Foxconn M7VMX Series|Intel Core 2 Duo E7200GHz|2.00GB of RAM|500GB Western Digital SATA HDD|500GB Hitachi SATA|500GB Maxtor External|Nvidia GeForce 8 Serise 512MB.|400W power supply.|Windows Vista Ultimate|19" HD Monitor
sherwood is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 01:31 PM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 100
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

Is the power pluged in? If yes read on, if no keep reading
Did you get from newegg? If so was it an openbox item? It may be defaulty
If no read on
oh, well its a driver problem, is there an OS on there?
If no, then dont try this and try the other option,
(OS)
Option one, switch the HDDs top on bottom, bottom on top,
and then boot up
(No OS)
Try putting as a slave in another comp, if it cant read it also its defaulty.
yuki953 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 02:26 PM   #5
Fully Optimized
 
wol-va-rine's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,104
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

first thing you should do is go into your bios to see if it recognizes it, there's also a pretty big difference if it's SATA (narrow usually red or yellow cable) or IDE (wide ribbon cable), let us know after you do that, also, did it come with a CD...? if so try that as well...
__________________
MY INTARDNET BEAST ■ Antec 300 ■ Q6600 B3, 2.8GHz @ 1.325v ■ MSI X48C Platinum ■ Kingwin XT-1264 ■ Visiontek HD 4870 512MB ■ 4x1GB Transcend aXeRam DDR3-1800 @ 1400MHz ■ WD Raptor (160GB) ■ Western Digital (250GB) ■ Samsung (640GB) ■ Seagate (500GB) ■ WD Caviar Green (1TB) ■ OCZ ProXStream 1kw ■ Sound Blaster X-Fi Platinum ■ JVC HA RX900 ■

ME ■ I am bald and my head is lumpy...fear me ■
wol-va-rine is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 02:29 PM   #6
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 100
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

lol i forgot about IDE...

he said it was SATA
Quote:
I just purchased a Hitachi HDP725050GLA380 ATA 500gb internal HDD and I have just pluged it in with the power and sata
yuki953 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 02:35 PM   #7
In Runtime
 
sherwood's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 282
Send a message via AIM to sherwood Send a message via MSN to sherwood
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

I know it is sata and I am sure it recognized it as when I first booted up it said new hardware and it also it tried to install the driver and it said it had done but nothing showed up..

I also can't test it on another pc as my other one doesn't support SATA..

It also did not come with a disc and I went on to the hitachi website and it says that there is no drivers to be downloaded as they should be pre-installed on to the pc already.
__________________
my rig: Foxconn M7VMX Series|Intel Core 2 Duo E7200GHz|2.00GB of RAM|500GB Western Digital SATA HDD|500GB Hitachi SATA|500GB Maxtor External|Nvidia GeForce 8 Serise 512MB.|400W power supply.|Windows Vista Ultimate|19" HD Monitor
sherwood is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 02:38 PM   #8
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 100
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

put it back in, and wait 10 minutes, the drivers should bbe loaded from the HDD by then, if not theres 1 of 2 problems, defaulty hardwear, or your not pluggin it in right, a pic would help
yuki953 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 02:40 PM   #9
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

If that cable has another branching off of it, then it's not SATA. SATA works on the concept of one device on one cable. Sounds like it ATA. If it is then check the master<> slave jumpers. It sounds like to me it's on the same cable as your optical drive and the jumper on the CD and the hard drive are set the same. Make the cd drive master and the hard drive slave. Then it should see it. Remember you have to format the drive before you can use it.

Oops! my bad. I just looked over your posts again and you say it comes off the other HD. Same difference though. Set the jumpers. The one in there now should be master and the new one slave.
setishock is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 02:41 PM   #10
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 100
Default Re: Just pruchased a new hard drive and problem already

thats what i said, only u refrased it lol

exept the format part
__________________

yuki953 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0