Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-10-2005, 07:11 PM   #1
Baseband Member
 
pffft?'s Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 61
Default Just Assemble Computer....Problems

ok just assembled my computer today..

amd a64 4000
bfg 7800gtxoc
skyhawk 520w psu
abit an8 ultra mobo
zalman 120mm cpu fan
thermaltake shark full tower case
lg dvd burner/writer ide format
western digital caviar 250gb sata 2 16mb cache hdd
sony floppy
ocz gold ddr500 pc4000 512mb x 2 ram
brand new windows xp oem

ok, now, i have everything hooked up and i turned the computer on and it worked fine. once i realized it worked, i put in the windows key without changing any settings. it was all fine until it froze when installing. i tried installing it like 5 times... and it froze on a different file everytime. could this have something to do with the ide dvd drive and the sata 2 hdd? also, my mobo says it supports up to ddr400 ram, so could that be an issue?

also what is all this stuff about raid and such? i have my cd drive as first boot device and hdd as the second, ive switched those two around and different errors came around. What COULD be wrong?
__________________

pffft? is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2005, 07:59 PM   #2
Daemon Poster
 
draconum's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,365
Send a message via AIM to draconum Send a message via MSN to draconum
Default

yes if your ram is ddr500 it means you have the wrong ram in there... you have to use ddr400 or lower I believe... but yeah.

Chris
__________________

__________________
My Computer:
Mother Board: MSI K8N Neo4 Platinum/SLI --- CPU: AMD Athlon 64 3200+
PSU: OCZ ModStream 520w ----------------- HD: Seagate Barracuda 200g
Video Card: XFX GeForce 6200 -------------- RAM: OCZ Value ram Dual Channel 256 x2
draconum is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2005, 08:09 PM   #3
Daemon Poster
 
mayorredbeard's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,246
Default Re: Just Assemble Computer....Problems

Quote:
Originally Posted by draconum
yes if your ram is ddr500 it means you have the wrong ram in there... you have to use ddr400 or lower I believe... but yeah.

Chris
are you sure? i always thought if you put in a higher type ram it just peforms lower, so basically you just wasted money.

EDIT: just putting this out there, corrupted installation disc, or scratched?
__________________
Karma/rep is always appreciated
01010010011001010110010001100010011001010110000101 11001001100100
010011110111010101110100

There are only 10 kinds of people in this world. Those who can read binary, and those who can't.
mayorredbeard is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2005, 08:14 PM   #4
Daemon Poster
 
draconum's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,365
Send a message via AIM to draconum Send a message via MSN to draconum
Default

hmm... I'm not sure... but if thats true then it's probably his problem anyways.


Chris
__________________
My Computer:
Mother Board: MSI K8N Neo4 Platinum/SLI --- CPU: AMD Athlon 64 3200+
PSU: OCZ ModStream 520w ----------------- HD: Seagate Barracuda 200g
Video Card: XFX GeForce 6200 -------------- RAM: OCZ Value ram Dual Channel 256 x2
draconum is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2005, 08:18 PM   #5
Baseband Member
 
pffft?'s Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 61
Default Re: Just Assemble Computer....Problems

mayorredbeard is correct. well i have 2 completely different copies of windows and tried using both of them and they didnt work. can i reformat it with the setup right at startup in that menu?
pffft? is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2005, 08:32 PM   #6
In Runtime
 
Join Date: May 2005
Posts: 427
Default

Oh, yes, high performance Ram can cause trouble even on Msi mobos.
They have some warning...
r53s is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2005, 08:33 PM   #7
Daemon Poster
 
mayorredbeard's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,246
Default Re: Just Assemble Computer....Problems

what startup menu are you talking about?

and when you said everything worked fine, i assume you were reffering to your hardware. So to my understanding you are installing windows, and you put in the liscence key, then when its installing it freezes at some point. Is this right? (Im on now, and so are you, so ill reply when you verify this)

Also, im not judging anyone or anything like that, but, are your copies of windows legal? I know some people that often run into problems.

EDIT: In refference to the high peformance ram possibly causing the problem... I don't think he would get that far and then it freezing. If it was the ram, i think it would freeze way before that.
__________________
Karma/rep is always appreciated
01010010011001010110010001100010011001010110000101 11001001100100
010011110111010101110100

There are only 10 kinds of people in this world. Those who can read binary, and those who can't.
mayorredbeard is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2005, 08:35 PM   #8
Baseband Member
 
pffft?'s Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 61
Default Re: Just Assemble Computer....Problems

the first screen you see when you turn the computer on, then i press delete and brings into the menu with bios and cmos and stuff. it never asked for the key, the first time i put it in it did all the installing and i guess it never made it to the point where i had to put in the cd key.

yes, it is legal, bought it off new egg.
pffft? is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2005, 08:37 PM   #9
Baseband Member
 
pffft?'s Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 61
Default Re: Just Assemble Computer....Problems

im about to reset the cmos on the actual mobo
pffft? is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2005, 08:41 PM   #10
Baseband Member
 
pffft?'s Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 61
Default Re: Just Assemble Computer....Problems

system32\drivers\ntfs.sys missing or corrupt

thats the error i get.
__________________

pffft? is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0