Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-13-2004, 09:21 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Default Invalid system disk problem????

When I swich on my PC, when it displays all the bios information, it says "boot from ATAPI CD-Rom, invalid system disk, replace the disk and then press any key".

However, to proceed to Windows 98 I can press any key without actually having to insert any disk. I have also noticed though that my 40gig 2nd hard drive is only showing up as having a "capacity of 1.99gb" when I go into my computer. My default hard drive, 120gb SATA drive, is working absolutely fine though.

System Specs:
AMD Athlon XP 2700mhz
512 DDR 333
120gig Maxtor SATA, 8mb cache
Windows 98


If you wish to know anymore info about my system then please ask.

Thanks,

Gaffer
__________________

gaffer is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2004, 11:02 AM   #2
In Runtime
 
TheSickness's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 370
Send a message via AIM to TheSickness Send a message via MSN to TheSickness Send a message via Yahoo to TheSickness
Default Re: Invalid system disk problem????

Quote:
Originally Posted by gaffer
When I swich on my PC, when it displays all the bios information, it says "boot from ATAPI CD-Rom, invalid system disk, replace the disk and then press any key".

However, to proceed to Windows 98 I can press any key without actually having to insert any disk. I have also noticed though that my 40gig 2nd hard drive is only showing up as having a "capacity of 1.99gb" when I go into my computer. My default hard drive, 120gb SATA drive, is working absolutely fine though.

System Specs:
AMD Athlon XP 2700mhz
512 DDR 333
120gig Maxtor SATA, 8mb cache
Windows 98


If you wish to know anymore info about my system then please ask.

Thanks,

Gaffer

Ok, it says 'Invalid system disk wqhen a non system disk is in the drive its booting from. Removing the disk and pressing any key works as ou dont need a system disk to boot from (unless your reinstalling e.t.c.).

As for the hard drive. It looks like its been partitioned. thats why it is only showing up as 1.99 Gb (or atleast i hope it is).

Best thing to do (as i dont know how to do this on a secondary hd) is switch it with the main hd, put a boot disk in, and when you get to the DOS screen where it has A:\ on, typ in FDisk, go into the 1st screen and look for a option to 'delete primary partition', this should get rid of the 1.99 gb partition and make Windows recognise the rest of it

I hope this helps
__________________

TheSickness is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2004, 12:12 AM   #3
BSOD
 
bluto's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,542
Send a message via ICQ to bluto
Default Re: Invalid system disk problem????

Quote:
Originally Posted by gaffer
When I swich on my PC, when it displays all the bios information, it says "boot from ATAPI CD-Rom, invalid system disk, replace the disk and then press any key".

However, to proceed to Windows 98 I can press any key without actually having to insert any disk. I have also noticed though that my 40gig 2nd hard drive is only showing up as having a "capacity of 1.99gb" when I go into my computer. My default hard drive, 120gb SATA drive, is working absolutely fine though.

System Specs:
AMD Athlon XP 2700mhz
512 DDR 333
120gig Maxtor SATA, 8mb cache
Windows 98


If you wish to know anymore info about my system then please ask.

Thanks,

Gaffer
Your bios boot sequence is wrong,change it to a,c,scsi.
You seem to have used large when formating 120,did you do same with 40 ?
Also remove any cd disks and try a boot.
bluto is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2004, 03:04 PM   #4
xxcobraxx
 
Join Date: Oct 2004
Location: England
Posts: 6,224
Default Re: Invalid system disk problem????

Yer Lol I Had The Problem 2 Days Ago But Not The Hdd Prolem Tho C Your Cd Wires They Will Be The Wrong Way Round Or The Bios Settings Is Set To Disable Cd Drive Somet Like That Try That
__________________
Liveleaker
IAntDemo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0