Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-28-2005, 04:09 PM   #1
Daemon Poster
 
wiktorek01's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,089
Default Internet Problem.

I have this problem with my internet connection.
Everytime i run BitComet, i leave my computer and when i come back my internet connection isn't working. I always end up reseting my modem for the internet to work again.
I have no clue why this is happening.
__________________

__________________
-Pentium 4 @ 2.4GHz -Intel Mobo
-2X 512 MB DDR RAM
-Geforce FX 5700LE 256MB -SoundBlaster 24 bit
-Samsung 80GB hdd - Western Digital 160GB hdd
wiktorek01 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 04:30 PM   #2
In Runtime
 
shouup's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 315
Default Re: Internet Problem.

this only happens when you run bitcomet? a lot of ISP's are trying to stop torrent sharing (which isnt working out very well for them) and they will try and shut down the connection if they find someone running it (which is very rare). I can't say thats why, but it is weird that it only happens when you are file sharing with a torrent.
__________________

__________________
CCNA certified
Net+ Certified
A+ Certified
Windows 9x, ME, 2000 and XP certified
Wireless Network Specialist
shouup is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 05:16 PM   #3
Daemon Poster
 
wiktorek01's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,089
Default Re: Internet Problem.

it used to happen before though, like if i was runnin limewire, my msn would just sign me out every 5 mins. And my internet connection would mess up, but not anymore. And all of a sudden it's doing it with Bitcomet
__________________
-Pentium 4 @ 2.4GHz -Intel Mobo
-2X 512 MB DDR RAM
-Geforce FX 5700LE 256MB -SoundBlaster 24 bit
-Samsung 80GB hdd - Western Digital 160GB hdd
wiktorek01 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 05:17 PM   #4
Daemon Poster
 
wiktorek01's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,089
Default Re: Internet Problem.

oh, btw i'm using Rogers Cable.

okay, i think i could've fixed it. I went to my Network Adapter Properties and under Power Management, i had the option selected, "allow the computer to turn off this device to save power". Maybe my computer was turning it off when i walked away and didnt use it.

Oh, and another thing. What should i keep the adapter value at? 100 mbs? or 100mbs full duplex? or Auto Negotiate?
__________________
-Pentium 4 @ 2.4GHz -Intel Mobo
-2X 512 MB DDR RAM
-Geforce FX 5700LE 256MB -SoundBlaster 24 bit
-Samsung 80GB hdd - Western Digital 160GB hdd
wiktorek01 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 08:02 PM   #5
Daemon Poster
 
wiktorek01's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,089
Default Re: Internet Problem.

okay, that didnt work, i was playing nba live while my bitcomet was downloading, and when i finished playing, i found out my internet connection stopped working again!
__________________
-Pentium 4 @ 2.4GHz -Intel Mobo
-2X 512 MB DDR RAM
-Geforce FX 5700LE 256MB -SoundBlaster 24 bit
-Samsung 80GB hdd - Western Digital 160GB hdd
wiktorek01 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 08:19 PM   #6
In Runtime
 
Join Date: May 2005
Posts: 427
Default

Wiktorek-

Can you try with another modem...
r53s is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 08:26 PM   #7
In Runtime
 
NiKEUS's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 108
Default Re: Internet Problem.

it is possible that your modem is crashing, try turning down the number of connections

advanced > connections > max number of glabal...
NiKEUS is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2005, 09:10 PM   #8
Daemon Poster
 
wiktorek01's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,089
Default Re: Internet Problem.

that's it!! i'm complainin to rogers! lol
__________________

__________________
-Pentium 4 @ 2.4GHz -Intel Mobo
-2X 512 MB DDR RAM
-Geforce FX 5700LE 256MB -SoundBlaster 24 bit
-Samsung 80GB hdd - Western Digital 160GB hdd
wiktorek01 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0