Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-17-2009, 05:49 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 84
Default Interet explorer problem

I have a hp pavilion dv4 with windows vista.
Everytime I go on the internet it gives me, internet explorer has stopped working.
I've run windows vista again, installed all the drives, but still same problem
Can someone help me out with this?
__________________

microcompiter is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 05:54 PM   #2
In Runtime
 
essentialx3's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 243
Send a message via AIM to essentialx3
Default Re: Interet explorer problem

I had the same problem. CTRL+ALT+DEL > Processes > iexplore.exe > End Porcess. then download and install Mozilla Firefox. its a much better web browser
__________________

__________________
-Zack
essentialx3 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 12:34 AM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 11
Default Re: Interet explorer problem

lol, how would he download it without a browser?

Go scan your computer for malware, as one of the main problems of a non-responding browser may lie within malware.

If you don't have one, go to Start, All programs, look for Windows Defender.
l1o2l is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 12:39 AM   #4
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: Interet explorer problem

Well, he must have gotten to the forums to post somehow. Download the Mozilla installer remotely and send it to your PC via flash drive, or the sorts. Could be lack of RAM to use IE. Most OEM Manufacturers don't send the computers out with more than about 512Mb of RAM and Vista is a RAM hungry OS to boot. IE is a RAM hungry internet explorer. Or if it's IE8, it's probably still very buggy.
__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 02:38 AM   #5
Baseband Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 84
Default Re: Interet explorer problem

The laptop has 4gb of ram, I've also tried to run it without add on, still the same problem

well put the mozila firefox, guess what, it doesn't open it, it tells me,we're sorry firefox has crashed
microcompiter is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 03:27 AM   #6
Fully Optimized
 
dude_56013's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Re: Interet explorer problem

Are you sure you installed all the drivers?

EDIT - And now that you mention it's a laptop, are you connecting through wired or wireless?
__________________
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 01:32 AM   #7
Baseband Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 84
Default Re: Interet explorer problem

I didn't install all the drivers, and connecting via wire of wireless same problem.
I test this:took the hard drive out, put it in another laptop, and internet explorer works ok,and mozila also works fine....
Maybe is a problem with the laptop self?
microcompiter is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 03:37 AM   #8
Fully Optimized
 
dude_56013's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Re: Interet explorer problem

If you didn't install all the correct drivers, than that's probably your problem.
__________________
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2009, 07:39 AM   #9
Baseband Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 84
Default Re: Interet explorer problem

Ok, installed all the drivers,same problem...
One more thing, the computer has 4gb of ram, and when i go in systems , it says it only has 3gb,I did the memory test and everything seems to be fine.
Also everytime the sidebar stops working
microcompiter is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2009, 08:10 AM   #10
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: Interet explorer problem

Did the laptop come with 4 gb or did you upgrade it?

Try uninstalling/reinstalling IE or upgrading it to 8 or downgrading it to 7 (depending on which version it is now).

Also see if you can ping websites.
__________________

__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0