Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-28-2005, 08:50 PM   #1
Daemon Poster
 
karling07's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,099
Question Installed Sound and Now it Restarts PC!

I just got my sound working (on an XP computer, good enough specs to not be freezing with sound playing) by installing two audio things through "ADD NEW HARDWARE". The first one I installed was called Audio Media something and when i installed it, the sound didnt work on the PC (and it hadnt before that either). SO i tried the next one which had the exact same name and it went through installing a bunch of nVidia drivers and stuff.

Then i tried to play an mp3 file and it worked! It played well but there was some definite static in the background. And occasionally i thought i was hearing sounds like gunshots?

And then after a little bit, the PC just restarted on its own! Completely random, no prompt. Screen just went blank... So then it was on again and I tried to play some music, hoping it was just a random fluke. But it happened again, this time after I had gone through a few music files...

Any ideas? (perhaps it isnt even related to the sound)?

Thanks!
__________________

karling07 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 09:23 PM   #2
Daemon Poster
 
kyleman999's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 538
Send a message via AIM to kyleman999 Send a message via MSN to kyleman999
Default Re: Installed Sound and Now it Restarts PC!

more information on your computer specs, and what exactly you are installing would help.
__________________

__________________
AMD Athlon XP 2600+ Barton (running @ 2.21)--Asus A7N8X --1gb (2x512) DDR PC3200 --200gb WD 8mb cache 7200 RPM--40gb WD 2mb cache 5200 RPM --XFX GeForce 6600GT AGP 8x @ 588\1.14 --Creative Audigy2 7.1 ZS--CoolMax 400 wat PSU-- --Volcano 12+ CPU Fan--Overclocking Kit--Logitech Z-5300e's
kyleman999 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2005, 11:04 PM   #3
Baseband Member
 
teddavis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 22
Send a message via AIM to teddavis
Default Re: Installed Sound and Now it Restarts PC!

Also can you tell where you go the files from? they could be broked, which could be causing the problem. Anyways, information on specs and file names and where you got them.
teddavis is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2005, 09:29 AM   #4
Daemon Poster
 
karling07's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,099
Default Re: Installed Sound and Now it Restarts PC!

1 GB RAM, 512 was brand new from newegg, 512 was used from another working computer.

Processor: AMD 2000+ XP

Not exactly sure what the motherboard is... But it has onboard sound.

Case: Foxconn black/silver that came with a power supply-->Peak Power: 350W, Max Power: 250W
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811153027

1 30GB Hard Drive maxtor @ 7200 RPMs

128MB brand new nVidia graphics card:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814164030

The songs are regular mp3s that have all worked fine in the past (its networked to another PC that has all the songs on it). And the songs open up fine on my other PC.

Thanks
karling07 is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2005, 01:46 PM   #5
Daemon Poster
 
karling07's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,099
Default Re: Installed Sound and Now it Restarts PC!

UPDATE: Now Im getting a bunch of BSODs!

Please help! This is a brand new clean copy of windows!
karling07 is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2005, 02:17 PM   #6
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: Installed Sound and Now it Restarts PC!

maybe one of the ram sticks is faulty. Try taking one out and then doing stuff. If the problem still occurs put that one in and take out the other one. Then try again. If it still continues then it's not the ram.
__________________
0_o
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2005, 02:21 PM   #7
Baseband Member
 
ndsbass's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 69
Send a message via AIM to ndsbass
Default Re: Installed Sound and Now it Restarts PC!

use the code from the bsod and enter it into microsofts knowledge database. there should be an article matching your code #, and it will tell you what is going wrong.
ndsbass is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2005, 02:41 PM   #8
Daemon Poster
 
karling07's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,099
Default Re: Installed Sound and Now it Restarts PC!

Im getting

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
__________________

karling07 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0