Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-19-2007, 05:51 PM   #1
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default I'm getting artifacts!! How do I fix it?

I am, tried getting a screen shot, but its all perfect in the screen shot. It happens as soon as I start a game, but if I restart the computer its fine. I have a 7900gs, factory overclocked, but no OCing myself. I did use Ntune before my format, but that was a long time ago, and the settings should be back right?
__________________

__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 06:06 PM   #2
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: I'm getting artifacts!! How do I fix it?

no, settings stay on the card. pull the card out of the comp and put it back, they should be reset.
__________________

__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 06:12 PM   #3
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: I'm getting artifacts!! How do I fix it?

O, the ntune settings stayed on the card?? That would be it! I'll restart in a little bit.

According to GPUZ my settings are still at factory. How can I find oout the temps on the card?
__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 09:00 PM   #4
BSOD
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,556
Send a message via MSN to Rudster816
Default Re: I'm getting artifacts!! How do I fix it?

download ATI Tool, it works with nvidia cards too if your wondering, it should give you temps and allow you to underclock if neccasarry.

clean your case out, maybe the dust is getting too bad for it.
Rudster816 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 09:04 PM   #5
Bogan
 
Neodude112320's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 8,471
Send a message via MSN to Neodude112320
Default Re: I'm getting artifacts!! How do I fix it?

Also clean out the fan and heatsink on the card itself.
__________________
Desktop:BitFenix Survivor~Gigabyte GA-P67A-UD3R~ i7 2600K @ 4hz~AMD 6870 1GB~12gb Team Elite DDR3 1333~3xWD In RAID5~W7 Ult
Laptop:Alienware M11x~ i7-2637M 1.7GHz~16GB 1333MHz DDR3~GeForce GT 540M~W7 Ult
Neodude112320 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2007, 10:17 PM   #6
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: I'm getting artifacts!! How do I fix it?

Yeah, I cleaned it all out. I'm going to try a game now. Usually it happens when its been running for a while.

Still doing it... Maybe I will downclock, and use it for a month, than send it in under warrenty, and buy a new one at the same time. I dont want to send it in now, cause than, I will have to wait a month for them to send a new one out and all. Which means my computer is useless for a month.

Here is a video of the problem. Those are artifacts correct?

__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2007, 02:22 AM   #7
BSOD
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,556
Send a message via MSN to Rudster816
Default Re: I'm getting artifacts!! How do I fix it?

yes those are artifacts, but does it do in only in GRAW or other games too, try reinstalling DX
Rudster816 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2007, 08:04 AM   #8
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: I'm getting artifacts!! How do I fix it?

Does it in other games too. Not every game tho. Mostly just demanding games. Reinstall DX9? Ok.
__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2007, 02:30 PM   #9
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: I'm getting artifacts!! How do I fix it?

If it still happens, and you have your guarantee, send it back. Its obviously damaged in that case, pre-overclocked or not, but since it was factory overclocked, the guarantee is still there.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2007, 05:06 PM   #10
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: I'm getting artifacts!! How do I fix it?

I went to microsoft.com and updated DX, is there a way to reinstall the entire DX?
I have the gurantee, but I dont really want to send it back, cause than I have to wait for a month to get a new one. I am getting a new card around christmas time anyway, so I will wait til than, get the new card, send my old one in, and sell the replacement or something.
It will work fine when I restart my computer. Than after leaving my computer on for a while, it does it again.
__________________

__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0