Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-29-2010, 03:06 PM   #1
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default IBM Thinkpad T41

Hey guys,

I recently purchased a T41 for 10 dollars from a friend, they had no idea what was wrong with it and I figured if anything I could use the parts out of it. Anyways, I have narrowed it down to one of three things, from lenovos site, a beep code of 1 long two short is either:

DIMM
system board
Video/LCD

now I replaced the RAM to ensure thats not an issue, when I take the monitor OFF the assembly, no more beep codes, would this confirm that its the monitor? I can't get it to boot into OS because something is stopping it and I can't see it. I have tried and external monitor and still nothing. Also SOMETIMES the LCD will display, only once with backlight and about three times with no out of about 50 boots. Any ideas?
__________________

__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2010, 05:33 PM   #2
In Runtime
 
Danny93's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 139
Default Re: IBM Thinkpad T41

Nice buy... Reset the CMOS? Don't know if it will work, or how this is done on a laptop but I think it's worth a try.
__________________

__________________
MSI 880G - AMD Athlon II X3 445 @ 3.72GHz - 4GB DDR3 1333MHZ DUAL CHANNEL MEMORY - SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 - WD CAVIAR BLUE 500GB 7200RPM
Danny93 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2010, 06:38 PM   #3
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 624
Default Re: IBM Thinkpad T41

i would say video... you take the monitor off and try an external and still nothing? video.
__________________
Asus M4A88T-M/USB3<>PhenomII X4 965e<>Asus ENGTX460
Seagate 320GB/1TB<>Win7 Ulti 64Bit<>Antec900
SyncMaster 2220WM<>HyperX 16gb<>Cooler Master 600W
detox is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2010, 08:21 PM   #4
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: IBM Thinkpad T41

I tried to reset it already and still nothing :/

I tried to get an external going but nothing :/ could the video just be the monitor or is it the video chip? If its the chip the whole mobo is shot and I will have to get another and its a waste of money at this point.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0