Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-17-2009, 01:25 AM   #1
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default i7 Temp

So, I got everything setup. It's lightning fast. Blows my Q6600 out of the water in editing hi definition movies. Which I can finally do in a good amount of time


For some reason I'm idling at 37 and at a load of 60 with prime95. I'm using my Xigmatek HDT S1283. Do I need something with a bit more muscle?
__________________

__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2009, 01:30 AM   #2
In Runtime
 
Sedah's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 132
Default Re: i7 Temp

wow, mine idle at 32-35 and prime95 load around low 60, im using stock cooler
__________________

__________________
http://www.evga.com/community/ModsRigs/comment.asp?sysid=18238
Sedah is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2009, 03:14 AM   #3
Fully Optimized
 
Prodigy146's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,751
Send a message via AIM to Prodigy146 Send a message via MSN to Prodigy146 Send a message via Yahoo to Prodigy146
Default Re: i7 Temp

Quote:
Originally Posted by rohan23 View Post
So, I got everything setup. It's lightning fast. Blows my Q6600 out of the water in editing hi definition movies. Which I can finally do in a good amount of time


For some reason I'm idling at 37 and at a load of 60 with prime95. I'm using my Xigmatek HDT S1283. Do I need something with a bit more muscle?
That doesnt make sense, if your at stock, i've seen people post up screens with 31C idle and 42C load with all i7 threads at 100% prime95 with the dark knight cooler.
__________________
[Proc: Phenom II X6 1090T @ 3.6ghz] [Motherboard: Asus 870 M4A87TD EVO]
[GPU: Asus 5770 Crossfire] [PSU: Corsair 650 12v53a] [Cooler: Scythe Mugen 2]
[RAM: Patriot 4GB DDR3 1600] [Case: Antec 300 Illusion] [HDD: 2x WD 640GB Raid 0]
Prodigy146 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2009, 09:45 AM   #4
Daemon Poster
 
Techmaster05's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 855
Send a message via AIM to Techmaster05 Send a message via MSN to Techmaster05 Send a message via Yahoo to Techmaster05
Default Re: i7 Temp

ya thats weird bro, did u replace the thermal already on the cpu cooler with a new thermal ? is your case well ventilated ? does your room get really hot ?
Techmaster05 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2009, 03:29 PM   #5
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: i7 Temp

Quote:
Originally Posted by Prodigy146 View Post
That doesnt make sense, if your at stock, i've seen people post up screens with 31C idle and 42C load with all i7 threads at 100% prime95 with the dark knight cooler.
I know it doesn't. I've seen it too. I highly doubt I applied too much thermal paste but I'll reapply it soon.

Quote:
Originally Posted by Techmaster05 View Post
ya thats weird bro, did u replace the thermal already on the cpu cooler with a new thermal ? is your case well ventilated ? does your room get really hot ?
Yes, yes and no.
__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2009, 09:56 PM   #6
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: i7 Temp

Are you running a direct intake for the CPU cooler or is the XDK too large to use a cone? I7's are particularly low wattage/voltage and shouldn't produce too much heat to start. Something has to be wrong on the hardware for it to be putting out like that. Also - Cross examine the temperatures with other software, the operating system could be corrupt. I had a case like that where even SeaTools told me my 7200.11 failed SMART even though it was fine, and it still tells me my 7200.12 fails SMART.

I'm not well acquainted with the LGA 1366 retention brackets yet, but I assume they are just like the AM2 retention brackets - Check to make sure the spring loaded screws are tight and make the cooler flush with the cpu face.
__________________

__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0