Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-07-2011, 04:55 AM   #1
Beta Member
Join Date: May 2011
Posts: 1
Default i5 2410M Turbo Boost Problem

I got this new laptop which is pretty good for gaming and it's cpu is new (2nd generation) as well as the graphic card (NVIDIA GeForce GT 540M). At first it's all good and it can run games like assassin's creed II in max settings, but after awhile it'll have this sudden lag. I downloaded fraps to monitor the fps in the game, I also got resource monitor up in the background. When the fps drops I minimize the game, and in the resource monitor about the cpu turbo boost thing droped I think, because of the blue line. But clearly I needed more than that, so it shouldn't think I didnt need the turbo boost. Could this be a misunderstanding? Maybe overheat, or not enough power (it's a laptop so I don't think it'll be the case). It's only been a few weeks, previously I got this master cooler fan which improved it slight better. This happened to my previous latop as well, turbo boost not working, the cpu is i5 430M.

And do you know anyway to set the turbo boost to be turned on forever, like entering the BIOS?
AlphaS850 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 11:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0