Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-29-2009, 12:26 PM   #1
Solid State Member
 
Cepheus's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 13
Send a message via AIM to Cepheus
Red face I need help with the wiring of my Custom Rig...

The reason I ask is because I recently took everything apart...had an issue with my video. I figured since I've never dusted it in the 2 years that I've owned the computer it might be malfunction due to exactly that; the build up of dust inside the case over a two year span.

Now, since I was merely an observer at the time of my computers construction I don't specifically recall the order of the wiring...


But my question is would you guys be willing to help me? Is this even the proper section for this sort of request?

And of course I'll be willing to post more information...i.e motherboard info and other components and along with pictures...but I'd like to know first if this would even go anywhere....



Thanks for the time =]....Richie
__________________

Cepheus is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 12:43 PM   #2
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: I need help with the wiring of my Custom Rig...

Hell ya dude!
We'll help ya, start posting
__________________

__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 01:42 PM   #3
Solid State Member
 
Cepheus's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 13
Send a message via AIM to Cepheus
Default Re: I need help with the wiring of my Custom Rig...

Quote:
Originally Posted by Whyfly?? View Post
Hell ya dude!
We'll help ya, start posting


I'll have it up by tomorrow more information that is ...possibly today ...




Thanks once again =]

My Specs:
-MOBO: GA-965p-S3
-CPU:E6600
-HD: Western Digital 500gb
-GPU: 8800 GTS 320mb
-RAM: 2X 1GB Patriot 6400 4-4-4
-MISC:
-Linksys Wireless G card
-2x CD Drives
-Multi card reader port
- 3X Fans (2XLED)


I’ve never really done something like this before…so where should I start with the wiring? I mean nothing at all is connected.

Would you guys need pictures? As you can see I’m completely lost =’[… Perhaps the most logical course of action would be dealing with one system at a time…


Here’s my board….





And here’s my rig…


I'd appreciate it if a moderator could combine post #3 with #1 ....Thanks : /

Also if anyone likes to...they could contact me on aim @ rikii0o =]

I suppose I'll start off with the case wiring first....led...power button etc.


Sorry if any of my pictures are blurry, I don't own a camera and I'm simply using my 2.0 crap Instinct for the job....


Mobo









Wires









So what goes to what :S I know it's labeled but do they go vertical or horizontal ?? ...The Speaker is the only obvious one for me : /
Cepheus is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 04:10 PM   #4
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: I need help with the wiring of my Custom Rig...

Oh boy.... Oh boy...
Ok let's start simple.
The biggest wire (As in the most pins) It should have 20 or 24 connections. That one goes on the top right (It's that white thingy) Plug it into there. There may or may not be an extra four pins hanging off that cable that you have to plug in.
Then look at the top left of the motherboard. There is a thing with four holes. That is another power supply cable. Find a cable with four endings (There is only one) and plug it into there.
That thick red cable it seems is a SATA cable. I see it's plugged into the top of your case. If you look near the bottom of your motherboard you will see 4 purple and 2 yellow slots. Plug it into the second from the top yellow one. From your heatsink (The fan on the motherboard) there is a cable hanging from it. Take it and look around for a place to plug it in. Before plugging it in above that slot it should say CPU FAN. If it does plug it in.
Take one of those cables coming from your Power Supply, the one with the four holes (These four holes will be in a horizontal orientation), and plug it into your Hard Drive.
That's all I can really describe (Which is pretty bad anyways) just with text. Here watch this video, it'll help you. LINK BELOW
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 06:58 PM   #5
Solid State Member
 
Cepheus's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 13
Send a message via AIM to Cepheus
Default Re: I need help with the wiring of my Custom Rig...

Quote:
Originally Posted by Whyfly?? View Post
Oh boy.... Oh boy...
Ok let's start simple.
The biggest wire (As in the most pins) It should have 20 or 24 connections. That one goes on the top right (It's that white thingy) Plug it into there. There may or may not be an extra four pins hanging off that cable that you have to plug in.
Then look at the top left of the motherboard. There is a thing with four holes. That is another power supply cable. Find a cable with four endings (There is only one) and plug it into there.
That thick red cable it seems is a SATA cable. I see it's plugged into the top of your case. If you look near the bottom of your motherboard you will see 4 purple and 2 yellow slots. Plug it into the second from the top yellow one. From your heatsink (The fan on the motherboard) there is a cable hanging from it. Take it and look around for a place to plug it in. Before plugging it in above that slot it should say CPU FAN. If it does plug it in.
Take one of those cables coming from your Power Supply, the one with the four holes (These four holes will be in a horizontal orientation), and plug it into your Hard Drive.
That's all I can really describe (Which is pretty bad anyways) just with text. Here watch this video, it'll help you. LINK BELOW
The Video did help and I discovered something new ...I didn't realize the Micro SW was actually an alarm system...I can't even find this pin on the mobo...I won't even bother installing it ...doubt it was in the first place...I never heard an alarm.
Cepheus is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 09:44 PM   #6
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: I need help with the wiring of my Custom Rig...

Quote:
Originally Posted by Cepheus View Post
The Video did help and I discovered something new ...I didn't realize the Micro SW was actually an alarm system...I can't even find this pin on the mobo...I won't even bother installing it ...doubt it was in the first place...I never heard an alarm.
Yeah just skip it it's not needed
You get the wiring job done yet?
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2009, 12:04 AM   #7
Solid State Member
 
Cepheus's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 13
Send a message via AIM to Cepheus
Default Re: I need help with the wiring of my Custom Rig...

Alright mate...I have everything installed/wired up...Now I'll see if it boots up in a while...


Thanks for you help...very much appreciated =]

Quote:
Originally Posted by Whyfly?? View Post
Yeah just skip it it's not needed
You get the wiring job done yet?
It seems that everything BUT the HD is turning on...I'm not even hearing a beep or seeing any HD activity... : / What's wrong lol? Wrong SATA port? :3 Would it matter?
Cepheus is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2009, 02:15 AM   #8
Daemon Poster
 
GhostGT's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,019
Default Re: I need help with the wiring of my Custom Rig...

Quote:
Originally Posted by Cepheus View Post
Alright mate...I have everything installed/wired up...Now I'll see if it boots up in a while...


Thanks for you help...very much appreciated =]



It seems that everything BUT the HD is turning on...I'm not even hearing a beep or seeing any HD activity... : / What's wrong lol? Wrong SATA port? :3 Would it matter?


Make sure your SATA cable is snugly fitted on both ends, and also check for the power cable. Trace it back to the main connection and the PSU. Some SATA connections easily snap out of place.
__________________
Intel Q6600 @ 3204Mhz ~ Tuniq Tower 120 ~Corsair XMS2 5GB ~ WD VelociRaptor 150GB Main ~ WD 1TB Black ~ EVGA 8800GTS 640MB ~ 7 Home Premium (64-Bit)
GhostGT is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2009, 02:22 AM   #9
Solid State Member
 
Cepheus's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 13
Send a message via AIM to Cepheus
Default Re: I need help with the wiring of my Custom Rig...

Quote:
Originally Posted by GhostGT View Post
Make sure your SATA cable is snugly fitted on both ends, and also check for the power cable. Trace it back to the main connection and the PSU. Some SATA connections easily snap out of place.

I assure you they're in...the HD Sata is Yellow and it snaps in...But does it matter what slot it goes in? I've tried so many combinations : / ....what could be wrong?
Cepheus is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2009, 05:02 PM   #10
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: I need help with the wiring of my Custom Rig...

Do you also have the power cable attached to it?
Many people forget you need both
__________________

__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0