Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-15-2006, 06:34 PM   #1
In Runtime
 
Copperhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 454
Send a message via AIM to Copperhead
Default i need help REP!

so i got all the parts today (in my sig) and put them all together and connected everything, and when i power on the computer (no OS yet, coming tomorrow), it just beeps and i cant see anything on the screen, whats goin on?

do i need the OS in to see anythinG?
__________________

__________________
AMD Athlon 64 X2 3800+ (AM2)---ASUS M2N-SLI Deluxe (Skt. AM2)---Corsair XMS - DDR2 2GB (5-5-5-15)
HDD's: 80GB & 250GB---GPU: BFG Geforce 7300GS (No Gaming)
Copperhead is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 06:58 PM   #2
Daemon Poster
 
~K-Pow~'s Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,241
Send a message via MSN to ~K-Pow~ Send a message via Yahoo to ~K-Pow~
Default Re: i need help

Nope. You should at least see ur ram counting up. What are the beeps is it short beeps or long beeps i think there's a website somewhere i'll try to find it that sais what beeps are for.

Here man try this link http://www.computerhope.com/beep.htm
__________________

__________________
"Keep fit and have fun" Bodybreak

Home Computer: Dell inspiron 2200, 1.66 GHZ processor, 80 gig harddrive, 512mb ram, cd/dvd rom, wireless network card.
~K-Pow~ is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 07:01 PM   #3
BSOD
 
Deathstar's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 756
Default Re: i need help

You should be able to access the bios but that will be all.

You need to find the bios version and count the beep codes and format (i.e. one long two short etc) then look here, Bios Central Beep Codes or in your manual for an explanation of what they are telling you.

EDIT: The bios is an Award bios so now we just need to know what the beeps are.
Deathstar is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 07:07 PM   #4
In Runtime
 
Copperhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 454
Send a message via AIM to Copperhead
Default Re: i need help

ill try those links out, its 1 long 2 short
__________________
AMD Athlon 64 X2 3800+ (AM2)---ASUS M2N-SLI Deluxe (Skt. AM2)---Corsair XMS - DDR2 2GB (5-5-5-15)
HDD's: 80GB & 250GB---GPU: BFG Geforce 7300GS (No Gaming)
Copperhead is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 07:09 PM   #5
BSOD
 
Deathstar's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 756
Default Re: i need help

Quote:
Award Bios

1 long, 2 short ...... Video adapter error...... Either video adapter is bad or is not seated properly. Also, check to ensure the monitor cable is connected properly.
Make sure the video card is seated correctly and any external power lead (if applicable, from what I can see on the BFG site it has no extra power lead connection so disregard this) is connected
Deathstar is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 07:22 PM   #6
In Runtime
 
Copperhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 454
Send a message via AIM to Copperhead
Default Re: i need help

well i switched the OCZ Platinum memory into single or whatever so its only on one side instead of dual channel and the beeps are gone...but im still not getting any video (ive tried two cards, the BFG and a crappy one thats in my computer right now, i also tried all pci and pci-e slots and none of them worked?)
__________________
AMD Athlon 64 X2 3800+ (AM2)---ASUS M2N-SLI Deluxe (Skt. AM2)---Corsair XMS - DDR2 2GB (5-5-5-15)
HDD's: 80GB & 250GB---GPU: BFG Geforce 7300GS (No Gaming)
Copperhead is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 07:31 PM   #7
BSOD
 
Deathstar's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 756
Default Re: i need help

I presume by the fact you have swapped video cards that your other pc is PCI-e capable, try the 7300gs in there if it is.

The card should only be placed in the PCI-e 16x slots, trying it in PCI slots is not a good thing. (surprised it fitted to be honest)
Deathstar is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 09:59 PM   #8
In Runtime
 
Copperhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 454
Send a message via AIM to Copperhead
Default Re: i need help

no the computer i have now only has pci, and i have a pci card in there. the new one has both so i tried the pci card in the pci slots of the new comp and the new video card in the pci-e slots of the new computer..the computer i have now has onboard video so im just using that
__________________
AMD Athlon 64 X2 3800+ (AM2)---ASUS M2N-SLI Deluxe (Skt. AM2)---Corsair XMS - DDR2 2GB (5-5-5-15)
HDD's: 80GB & 250GB---GPU: BFG Geforce 7300GS (No Gaming)
Copperhead is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 10:06 PM   #9
In Runtime
 
Copperhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 454
Send a message via AIM to Copperhead
Default Re: i need help

i dont get it, when i change the memory to single chanel..the beeping stops, why would that happen if its a video problem??

REP POINTS TO ANYONE WHO CAN SOLVE THIS PROBLEM
__________________

__________________
AMD Athlon 64 X2 3800+ (AM2)---ASUS M2N-SLI Deluxe (Skt. AM2)---Corsair XMS - DDR2 2GB (5-5-5-15)
HDD's: 80GB & 250GB---GPU: BFG Geforce 7300GS (No Gaming)
Copperhead is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0