Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-03-2008, 05:17 AM   #1
Fully Optimized
dude_56013's Avatar
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Hmmm..External Hard Drive Problem....haulting boot at OS load screen...

Well...I finally got my new 750GB drive from seagate yesterday, and I stuck 'er into my nice new Rosewill external enclosure (USB + eSATA). I booted into XP to use PartionMagic and formated the entire drive as NTFS. You have to use USB to do this...I'm not sure why..But anywho...so I went on my merry way, and just left the sucker plugged in. Well, I then went to boot into Vista, and....*drum roll please*...it freezes at the Vista boot screen (with the progress bar at the bottom, ya know?)...so I figured, hmm...maybe something isn't being peachy with Vista, so I decided to boot into XP....and that's a no go too.....it freezes at the XP boot screen too.

In bios I have it set to boot HDD first (my internal, btw)..and 2,3, and 4 disabled as I always have had. It seems to only "not freeze" while loading either OS if I don't turn the exclosure on until AFTER it boots into either XP or Vista. At first I thought it was my overclock to 3.2ghz on my e8400 that was doing it, so I defaulted BIOS and just changed the boot order, but it was still a no-go until I shut off the external enclosure.

This is getting really long for a small problem, hehehe..any help is appreciated. BTW, how do I enable eSATA support? I seem to not be able to get it to work...I saw somewhere that I need to install the Jmicron raid controller for my Asus board??


BTW: I'm currently running SeaTools diagnostic, but it'll probably turn up just fine. I'm running the full check, so it'll be a while before I report back with the results!

Edit: No one?
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 04:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0