Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-09-2007, 07:04 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 43
Default hibernation problem

Hi all,

Having a problem with restarting from hibernation mode recently, it seems to have started after installing an Nvidia 6200 card.

Sometimes all is OK and at other times I have to delete restoration data and do a full restart

Asus A7V333 m/board. 1G (2x512) kingston ram, athlon XP 2000, Windows XP professional (genuine) audigy soundcard, all drivers updated, OS fully up to date, It's just an annoying little problem that occurs now and again.

Any ideas anyone?
__________________

passerv is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2007, 03:01 AM   #2
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: hibernation problem

Hibernation has never worked well in XP. It normally tends to be down to the BIOS and ACPI, so you might need to update the BIOS. XP only configures ACPI during installation so if it is a BIOS problem then you will need to reinstall the OS aswell.
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2007, 05:51 AM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 43
Default Re: hibernation problem

Thanks Raffaz.

I re-flashed the BIOS last year and so far there has not been any further updates and hibernation worked perfectly until I upgraded the video card.

It started from hibernation this morning without a problem but may not after lunch.
passerv is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2007, 06:14 AM   #4
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: hibernation problem

In that case it could be down to the graphics driver on the new card, see if there is an updated one and if your using the latest, then try the previous one.
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2007, 09:23 AM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 43
Default Re: hibernation problem

Problem cured I think.

turned off hibernation did a full restart then re-enabled hibernation, something, somewhere refreshed I suppose
passerv is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0