Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-10-2007, 12:32 AM   #1
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default HELP!! Vista Installatino problem

Ok, I just got my OEM copy of vista in the mail today. So I go to try and install it, and I boot from the OEM disk, and divide my harddrive into 4 partitions for various reasons and install vista on a 42gb partition. It begins to install, and reboots before the completing installation step, and than it boots up and resumes all normally, than, after a few minutes, my monitor goes black and the inactivity light comes on and nothing happens when I move the mouse or anything, so I have to turn off the computer. Than when botting up it does the same thing, so all I can do is try and install vista, which I have tried 3 times now, so than I tried installing my old copy of XP, but when that boots up it says disk read error now. So what is going on? Why cant vista install, and why does it say disk read error?
__________________

__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 12:57 AM   #2
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: HELP!! Vista Installatino problem

if your getting a disk read error now when trying to do the windows xp install, then it sounds to me like your hard drive took a dive at a very bad time.... or good time depending on how you look at it...
__________________

__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 03:36 AM   #3
In Runtime
 
ASSEMBLER's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 477
Default Re: HELP!! Vista Installatino problem

try formatting the drive with partition magic or something before installing so the drive is totally clean. it may just be a glitch on the drive but he could be right the drive may have gone down.
__________________
1 Thermaltake Tsunami Dream case Jeantech 400w psu 220gig sata H/Drives Abit AV8 Mobo Socket 939 AMD 4200+ x 2 @ 2.6 ghz 2048 ram. 256mb Nvidia geforce 6200.
2 Abit AV8 350w psu AMD64 <A 3500+@2.4Ghz 512 ram geforce tornado 128mb.
3 Advent 7038 laptop AMD 2500+ 512ram ATI 320 graphics. wireless.
ASSEMBLER is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 09:48 AM   #4
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: HELP!! Vista Installatino problem

Ok, I made a stupid mistake, I have vista installed fine and will possibly dual boot with xp. Anyway, here is the mistake, I have 2 monitors andmy screen was loading to teh other monitor and not the one I usually use, and I didnt have teh other one on so I didnt know it was loading to that one, so yeah it was a dumb mistake, lol.
__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 12:40 PM   #5
In Runtime
 
ASSEMBLER's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 477
Default Re: HELP!! Vista Installatino problem

nice dood thats funny but glad to see you have sorted it out.
__________________
1 Thermaltake Tsunami Dream case Jeantech 400w psu 220gig sata H/Drives Abit AV8 Mobo Socket 939 AMD 4200+ x 2 @ 2.6 ghz 2048 ram. 256mb Nvidia geforce 6200.
2 Abit AV8 350w psu AMD64 <A 3500+@2.4Ghz 512 ram geforce tornado 128mb.
3 Advent 7038 laptop AMD 2500+ 512ram ATI 320 graphics. wireless.
ASSEMBLER is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 12:41 PM   #6
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: HELP!! Vista Installatino problem

lol
__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 02:11 PM   #7
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: HELP!! Vista Installatino problem

Ok, solved one problem onto the next. I know its kind of common to have different partitions for the OS and programs, but do the programs go on the same partition as the OS? Or the second one, and documents go on the other partition correct?
__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 02:58 PM   #8
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: HELP!! Vista Installatino problem

if a OS is installed on one partition, all its files and programs go on the OS's partition. you could move them after. does anyone know how to change the default program install directory from c:\program files\ to something else?
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 03:10 PM   #9
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: HELP!! Vista Installatino problem

Quote:
Originally Posted by borat_sagdiyev
if a OS is installed on one partition, all its files and programs go on the OS's partition. you could move them after. does anyone know how to change the default program install directory from c:\program files\ to something else?
Most programs give you the option of where to install them during installation (sometimes in custom install)
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 03:15 PM   #10
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: HELP!! Vista Installatino problem

yea i know raffaz, but its kinda annoying doing that, and sometimes you just overlook it. im pretty sure its in the registry somewhere
__________________

__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0