Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-30-2011, 04:14 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Exclamation (HELP) VGA not working

Hey im new to the whole computer building and getting the right pieces together i've actually been teaching myself by reading books and everything but i need help i been asking on yahoo answers but then i was referred here i was given an old computer which was working fine up until a few days ago when i turned it on and nothing happend i heard the computer start up as normal but the screen stayed the same i took a peek inside and found everything to appear normal. when i restarted it a few times and nothing happend i went out and bought a graphics card...i thought it was the vga port but its the same i dont know what to do or what the problem is...the computer is a dell XP and i tried installing a nvidia geforce 8400gs graphics card. the problem is the screen stays black and theres nothing going on. i unplug the vga and i know the moniter isnt the problem because it works fine with my other computer
__________________

sound22 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 04:37 PM   #2
Fully Optimized
 
~Darkseeker~'s Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Welwyn Garden City, United Kingdom
Posts: 2,494
Default Re: (HELP) VGA not working

firstly, flash the CMOS and see if you can get a picture with the onboard gpu.
__________________

__________________
EVGA SLI Micro Z68 // Intel i5-2500k @ 4.4GHz // 8GB Corsair Vengeance 1866MHz // Overclocked ASUS GTX 660 Ti // Corsair Carbide SPEC-03 // Kingston Hyper-X 120GB // 2TB WD Green + 500GB WD Black
#JC4PM
~Darkseeker~ is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 04:45 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Default Re: (HELP) VGA not working

how do i flash my cmos? like i said im new
sound22 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 04:49 PM   #4
Fully Optimized
 
~Darkseeker~'s Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Welwyn Garden City, United Kingdom
Posts: 2,494
Default Re: (HELP) VGA not working

find the battery on the motherboard, next to it somewhere there should be three pins with a jacket over two of them.



use some needle-nose pliers, pull the jacket off, and insert it over the center pin, and the pin that it wasnt covering before (essentially swapping sides)

leave it a second or two, then replace it how it was originally.


alternatively, you can pull the CMOS battery out, but this can actually end up being fiddlier.
__________________
EVGA SLI Micro Z68 // Intel i5-2500k @ 4.4GHz // 8GB Corsair Vengeance 1866MHz // Overclocked ASUS GTX 660 Ti // Corsair Carbide SPEC-03 // Kingston Hyper-X 120GB // 2TB WD Green + 500GB WD Black
#JC4PM
~Darkseeker~ is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 04:57 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Default Re: (HELP) VGA not working

ok i did but nothing happend i took out the battery too
sound22 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0