Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-19-2012, 08:09 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: England
Posts: 2
Default Help with slow post

Hey, im new here.

Im pretty decent with building and repairing computers but this has baffled me

I have been having a problem with my computer for the last 6 months, the problem is when you have to restart the computer for updates and other jobs the post takes about 10 minutes to progress to the operating system, then the windows 7 boot logo (the window) takes another 15 minutes before the log on screen to come on.

This does not happen if I turn the computer off and put it back on, the problem occurs when you have to restart the computer via the operating system.

The heatsink on the CPU was grinding so I replaced it and now thatís fine

Can you provide me with any tips?

Thanks

Richard
__________________

ricardo122 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2012, 12:04 PM   #2
Daemon Poster
 
Captain Pooka's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,108
Default Re: Help with slow post

Don't restart the computer

Run Malwarebytes, then run Combofix. After those, run CCleaner and make sure you run the registry portion as well.
Download HWMonitor (or the equivalent) and check your temperatures.
Does your computer run slowly all the time?
What are the specs?
Is it completely up to date?
Is the computer on a domain?
Is this happening every time you "Restart" the computer and is this only happening when you "Restart" the computer?
How often do you turn off or restart your computer?
__________________

Captain Pooka is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 05:52 AM   #3
Beta Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: England
Posts: 2
Default Re: Help with slow post

thanks for the reply

its an acer x3400 windows 7 home premuim (64)

athlon x2 215 2.7GHz
3gb ram 533MHz
shared nvidia 9200 graphics
no domain with fully updated software and drivers

computer post is fine when turn on by the button (daily)

post is slow when you have to restart it, either a system restore, update egt
ricardo122 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 11:47 AM   #4
Daemon Poster
 
Captain Pooka's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,108
Default Re: Help with slow post

Run Malwarebytes, then run Combofix. After those, run CCleaner and make sure you run the registry portion as well.
Download HWMonitor (or the equivalent) and check your temperatures.

So if you turn on your computer in the morning and imidiately restart it after boot up, does it go slow?
Captain Pooka is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0