Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-20-2009, 09:14 PM   #1
Baseband Member
 
Scpy15's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 24
Default help with pci express 2.0

hey guys im new here so i dont know if i posted in right spot but... i need help with my graphics card and motherboard.. i have a gigabyte x38 chipset ds4 with f4F bios. for some reason my gtx260 wont run in cpi express 2.0 mode.. if i look at gpu-z it says its running at pci express 1.1. if you guys can help me figure out to run it at pci express 2.0 that would be very helpful.
__________________

Scpy15 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 09:38 PM   #2
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: help with pci express 2.0

Gigabyte says the board supports PCI-E 2.0 spec on both of it's slots for CrossFire.

Have you configured your BIOS to accommodate your hardware, yet?
Most have the option to disable 2.0 spec or force cards to run under 1.0/1.1 spec.
__________________

__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 10:43 PM   #3
Baseband Member
 
Scpy15's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 24
Default Re: help with pci express 2.0

ive tried looking through the bios cannot find anything for pci-e 2.0 looked everywhere... any ideas?
Scpy15 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 10:46 PM   #4
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: help with pci express 2.0

I've never dealt with any GigaByte boards so I can't say what to look under. GPU-Z could be wrong...Are you you up to date on GPU-Z?
__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 10:49 PM   #5
Baseband Member
 
Scpy15's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 24
Default Re: help with pci express 2.0

i also looked at 3dmark vantage and it says 1.0 verison. so i really dont know. i dont think gpu-z is wrong.. and yes i think i downloaded the latest one.
Scpy15 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 10:51 PM   #6
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: help with pci express 2.0

Clear CMOS on your board. Perhaps this will revert any PCI-E setting that may have been altered for worse.
__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 10:53 PM   #7
Baseband Member
 
Scpy15's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 24
Default Re: help with pci express 2.0

i wouldnt mind but id hate to reset bios settings... i will try but before i do any other ideas case that would be the last thing to do.
Scpy15 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 10:54 PM   #8
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: help with pci express 2.0

Search your BIOS thoroughly for ANYTHING relating to the PCI-E interface. Make sure your ref clocks are at 100MHz.
__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 10:56 PM   #9
Baseband Member
 
Scpy15's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 24
Default Re: help with pci express 2.0

i did it has like nothing... i can show you the .pdf file that shows what the bios has... and its set to auto which defaults to 100....
Scpy15 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 11:03 PM   #10
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: help with pci express 2.0

Sure, link it.
__________________

__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0