Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-18-2005, 07:05 AM   #1
In Runtime
 
ASSEMBLER's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 477
Default Help with mobo

Ihave just installed msi k7N2 delta 2 mobo into system but when i switch the power on all i get is is power to all the drives etc but the board does not seem to boot no beep nothing. i have come accross this before with my old board but managed to get it to boot eventualy, but not this one any ideas would be very welcome
__________________

__________________
1 Thermaltake Tsunami Dream case Jeantech 400w psu 220gig sata H/Drives Abit AV8 Mobo Socket 939 AMD 4200+ x 2 @ 2.6 ghz 2048 ram. 256mb Nvidia geforce 6200.
2 Abit AV8 350w psu AMD64 <A 3500+@2.4Ghz 512 ram geforce tornado 128mb.
3 Advent 7038 laptop AMD 2500+ 512ram ATI 320 graphics. wireless.
ASSEMBLER is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2005, 07:11 AM   #2
Fully Optimized
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,353
Send a message via MSN to money_man
Default Re: Help with mobo

can u even reach the bios?
__________________

__________________
AMD 3000+ @ 2.25
Corsair Twinx 1024mb 2x512mb XMS
MSI 6600GT's SLIed @ 565/1100
Neo 4 Platinum SLI Mobo
3dmark03- 15,542
3dmark05- 7081
money_man is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2005, 07:27 AM   #3
In Runtime
 
ASSEMBLER's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 477
Default

no it does not come up with anythimg on the screen as though there is no power through the board but all fans come which run off the motherboard so some power is getting through. i have also tried to clear the bios with the jumper.
__________________
1 Thermaltake Tsunami Dream case Jeantech 400w psu 220gig sata H/Drives Abit AV8 Mobo Socket 939 AMD 4200+ x 2 @ 2.6 ghz 2048 ram. 256mb Nvidia geforce 6200.
2 Abit AV8 350w psu AMD64 <A 3500+@2.4Ghz 512 ram geforce tornado 128mb.
3 Advent 7038 laptop AMD 2500+ 512ram ATI 320 graphics. wireless.
ASSEMBLER is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2005, 07:32 AM   #4
Fully Optimized
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,353
Send a message via MSN to money_man
Default Re: Help with mobo

hmm, you'll have to wait for some more people i have no idea
__________________
AMD 3000+ @ 2.25
Corsair Twinx 1024mb 2x512mb XMS
MSI 6600GT's SLIed @ 565/1100
Neo 4 Platinum SLI Mobo
3dmark03- 15,542
3dmark05- 7081
money_man is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2005, 07:41 AM   #5
Fully Optimized
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2,438
Default Re: Help with mobo

have you tried thier help line? (The maufactuers)
__________________
Just A Guy With A Voice In His Head...
Charchris is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2005, 11:33 AM   #6
Baseband Member
 
adamorris's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 79
Default Re: Help with mobo

Do you get anything on the screen? If not might be either the video card or monitor. Test both on either another computer or something to make sure. Unplug everything from the mother board and re-sit it. Sometimes that helps, there might be something with a loose connection. If it comes down to it try taking out the cmos battery for 10 seconds and putting it back in, sometimes that will clear any bios problems you are having. Check memory, that can also be another symptom of computer not booting.
adamorris is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2005, 02:05 PM   #7
In Runtime
 
ASSEMBLER's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 477
Default

i have managed to get to the post screen it seems the board may have been earthing against my case i took it out and reinstalled.but now i can only get to post it wont boot my hard i have two sets of windows and it cant boot any of them.not even in safe mode it just restarts will i have to reload windows
__________________
1 Thermaltake Tsunami Dream case Jeantech 400w psu 220gig sata H/Drives Abit AV8 Mobo Socket 939 AMD 4200+ x 2 @ 2.6 ghz 2048 ram. 256mb Nvidia geforce 6200.
2 Abit AV8 350w psu AMD64 <A 3500+@2.4Ghz 512 ram geforce tornado 128mb.
3 Advent 7038 laptop AMD 2500+ 512ram ATI 320 graphics. wireless.
ASSEMBLER is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2005, 02:12 PM   #8
BSOD
 
DarkBlade's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,355
Send a message via MSN to DarkBlade
Default Re: Help with mobo

reseat the DIMMS and then the CPU as well. Also, make sure that your power connector is in ALL THE WAY. Change the RAM positions. AKA 1 and 4 sockets, 1 and 3 etc etc.
DarkBlade is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2005, 02:37 PM   #9
Daemon Poster
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 825
Default Re: Help with mobo

doesn't XP SP1 or SP2 sync up OS with hardware? Thought I read somewhere that one of those SP does that. In other words, if you installed a legal copy of XP with a specific serial key, that serial key is only going to work with that pc's hardware. So, if you reformat that pc without any hardware changes, you'd be fine. However, any hardware change (in this case - motherboard) would require a reformat and new key (obtaining a new key probably means a call into Microsoft). Or is it only for hard drives? I'm not sure, but I thought it was the entire hardware profile.

For me ... I dont have this problem, because I install XP Pro with a cd that does not include any service packs, then add SP2 later.
CrossCech is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2005, 02:41 PM   #10
In Runtime
 
ASSEMBLER's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 477
Default

both hard drives are reconized in the bios on ide channel 0 dvd rom etc all recognized on ide channel 1 it just wont boot the drive. mobo must be ok as i get the beep post and into bios.anymore ideas.

i hope thats all it is i dont mind reloading windows as long as it all works ok.but i thought you were aloud somany upgrades before xp locked you out. how can i be sure its a hard drive issue
__________________

__________________
1 Thermaltake Tsunami Dream case Jeantech 400w psu 220gig sata H/Drives Abit AV8 Mobo Socket 939 AMD 4200+ x 2 @ 2.6 ghz 2048 ram. 256mb Nvidia geforce 6200.
2 Abit AV8 350w psu AMD64 <A 3500+@2.4Ghz 512 ram geforce tornado 128mb.
3 Advent 7038 laptop AMD 2500+ 512ram ATI 320 graphics. wireless.
ASSEMBLER is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0