Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-06-2007, 11:00 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Default help me pease

i have recently started using computers an all of a suden wen i turn on my computer the emachines logo comes up an it then says after woulds that the operating system is not found can any 1 tell me how i can solve this problem please
__________________

shotta dog is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2007, 11:24 PM   #2
Daemon Poster
 
NEED WOW NOW's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,315
Send a message via AIM to NEED WOW NOW
Default Re: help me pease

well dont take my word for it but if i think about it then i would think u got a virus that like.... deleted ur Operating system. the only thing i would think to do is to reinstall ur OS but then later b careful on wat u like download and stuff (bad viruses)
__________________

__________________
AMD is Happy!
Intel is Pissed!
Europe is $1.45 Billion Dollar's Richer!
NEED WOW NOW is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2007, 11:32 PM   #3
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: help me pease

It could be a dead hard drive too. You obviously have access to a second computer, so I would look at the hard drive inside your e-machine to find it's manufacturer (Seagate, Western Digital, Hitachi etc) then go to the hard drive manufacturer's site to get a diagnostic tool.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2007, 04:34 AM   #4
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: help me pease

This may sound stupid, but have you got any floppy disks or pendrives connected to the computer because it could be trying to boot from them. If you haven't then check that the HDD is showing in the BIOS, and check the boot order in the BIOS to make sure your booting from the HDD. Also try running a HDD diagnostic test. You can download these from your HDD manufacturers website.
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2007, 05:04 AM   #5
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: help me pease

well the first thing I'd do is check that the IDE cable is not loose.
__________________
0_o
mammikoura is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0