Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-28-2008, 10:58 PM   #11
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 12
Default Re: Help me out--- new computer build

it means the gpu isnt seated right. but it is.

ok, i reseated the gpu and ran the power to it without an adapter, straight from the power supply..idk why i had the adapter on anyways, and it still shows no signal. no high pitched noise, but no signal.
__________________

tg6392 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2008, 11:17 PM   #12
Fully Optimized
 
_-..zKiLLA..-_'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,952
Send a message via AIM to _-..zKiLLA..-_
Default Re: Help me out--- new computer build

just a hunch. pull out that battery on ur mobo and keep it out for like 10 seconds then put it back in and retry. and if no go. then try using just one stick of memory with all of ur memory
__________________

__________________
My beast lappy: Acer netbook, 1.6ghz atom dual core, 2gb ddr3
My PSN: Kalikid_420
_-..zKiLLA..-_ is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2008, 11:30 PM   #13
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 12
Default Re: Help me out--- new computer build

i did the battery thing, nothing new happened. still no signal. interesting to note the dvd drive wont open and the hdd doesnt spin. but the psu is good, i tried it in a different computer. and i know the drives are good, i used them earlier today. didnt do the memory thing, im starting to think i got a defective mobo?
tg6392 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2008, 11:39 PM   #14
Fully Optimized
 
_-..zKiLLA..-_'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,952
Send a message via AIM to _-..zKiLLA..-_
Default Re: Help me out--- new computer build

yeah id say DOA, whered u buy it from?
__________________
My beast lappy: Acer netbook, 1.6ghz atom dual core, 2gb ddr3
My PSN: Kalikid_420
_-..zKiLLA..-_ is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2008, 11:41 PM   #15
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 12
Default Re: Help me out--- new computer build

newegg. is that the cause of the drives not spinning? i dont know too much about the stuff but the motherboard has to be getting power in order for the hdd & dvd drives to function?
tg6392 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2008, 11:47 PM   #16
Daemon Poster
 
iamchickenlover's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 821
Default Re: Help me out--- new computer build

even if your drives do not spin the moniter should show something.
i had this problem i took it all out and relized i had a mobo standoff that was touching the mobo in a naughty place. i would check for that then look into the drives not spinning(so you could rma the right stuff).
iamchickenlover is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 12:14 AM   #17
Fully Optimized
 
_-..zKiLLA..-_'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,952
Send a message via AIM to _-..zKiLLA..-_
Default Re: Help me out--- new computer build

actually to think of it. ur drives should spin whether ur mobo works or not, so i would say ur PSU is faulty, u got another one layin around?

and u said that the GFX card worked fine on another comp and ur drives so id say ur PSU is DOA
__________________
My beast lappy: Acer netbook, 1.6ghz atom dual core, 2gb ddr3
My PSN: Kalikid_420
_-..zKiLLA..-_ is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 11:29 AM   #18
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 86
Default Re: Help me out--- new computer build

i think its a faulty motherboard. got another?
__________________
______COMPUTER NERD______
youngpcbuilder is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 11:38 AM   #19
Fully Optimized
 
Zer0Cool's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,599
Default Re: Help me out--- new computer build

I am in the process of building my own computer (1st timer ) & one of the things I forgot to do is plug in the 8 or 4 pin (depends on the psu) connector to the mobo. I think someone already suggested that, but check again if u have 2 connectors from psu connected to the mobo a 24pin & the 8 or 4 pin connector Also make sure u have sata cable connected to the hdd hehehe
__________________
- Asus P6T Deluxe v2 - Intel i7 920 @4Ghz 1.35v- Prolimatech HS - Cosmos S Case -
- ABS Tagan BZ Series BZ800 PSU
- ATI 5870 - G.SKILL 6GB DDR3 1600 - Razer Barracuda™ AC-1
- 120GB Crucial C300 SSD & 3X WD640AAKS HDD
- Dell 24" 2408WFP & 2407WFP-HC Monitor
Zer0Cool is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 12:41 PM   #20
xxcobraxx
 
Join Date: Oct 2004
Location: England
Posts: 6,224
Default Re: Help me out--- new computer build

I am 99.9% sure its your CPU, if no signal is showing then i must say the cpu ain't got enough power or its faulty to even run your cmos so to think bout it theirs a few things you can try.
Take all the pc apart slow and back togther slow once again, then once you have done that, you can flash your bios and try that, if not try changing the cpu with another one
__________________

__________________
Liveleaker
IAntDemo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0