Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-07-2009, 08:44 PM   #1
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Help! I think my graphics card broke!

Ok so when I came to my computer today, I turned on the monitor, and nothing was on screen, I think w.e. I'll restart.
Well I did, and then when it booted up there was these white lines going from the TOP to the Bottom of the screen, like a white flickering line every few seconds! (Omg my screen just like turned off for a second right now)
When it went to the Vista screen the flickering lines go away, but when I turn the monitor off and on, nothing shows up on screen (Well I don't turn it off, it turns off automatically after a while) Idk what is going on?!?
Monitor problem?
__________________

__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2009, 08:46 PM   #2
Fully Optimized
 
_-..zKiLLA..-_'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,952
Send a message via AIM to _-..zKiLLA..-_
Default Re: Help! I think my graphics card broke!

Check all your connections
__________________

__________________
My beast lappy: Acer netbook, 1.6ghz atom dual core, 2gb ddr3
My PSN: Kalikid_420
_-..zKiLLA..-_ is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2009, 08:51 PM   #3
Golden Master
 
sniperviper21's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 5,438
Default Re: Help! I think my graphics card broke!

make sure your VGA/DVI cable is in all the way.

happend to me before several times.

make sure your GPU is getting power if it requires it.
__________________
You got to have a Fiddle in the band!
sniperviper21 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2009, 08:51 PM   #4
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: Help! I think my graphics card broke!

Quote:
Originally Posted by _-..zKiLLA..-_ View Post
Check all your connections
OK now when I restart my MONITOR it comes back onto screen....
I have a TV/Monitor and when I switch to TV and switch back, it is gone, I have to restart the monitor for it to work again.
My dad said if two bars are going across the screen the monitor is failing.
Could that be it?
This monitor has like 3 years on it.

Yeah I'm using the two six pins, so I'm good there, well I checked and I did have to tighten the end, so that might have been the problem, but would that explain that white bars going across the screen only for boot menu?
Now I can go back and forth between switching from TV and monitor and it's good, so I hope I'm fine
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2009, 08:30 AM   #5
Golden Master
 
sniperviper21's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 5,438
Default Re: Help! I think my graphics card broke!

could be going bad, ya never know.

Depends how much it is used.
__________________
You got to have a Fiddle in the band!
sniperviper21 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2009, 06:08 PM   #6
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: Help! I think my graphics card broke!

Well it seemed to stop. For now? I'll see
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 09:06 PM   #7
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: Help! I think my graphics card broke!

Ok it has stopped??
Is there any possibility the MONITOR overheated?
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2009, 05:33 AM   #8
(╯□)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: Help! I think my graphics card broke!

Do you have an extra monitor or graphics card to try?
__________________
Desktop -Cooler Master NV690/AMD Phenom II X4 965 BE/MSI 880G-E45 Motherboard/2 x 2GB DDR3 G.Skill Ripjaws X/Sapphire HD 5870 1GB GDDR5/CORSAIR CMPSU-550VX/Seagate 7200.12 500GB (OS), Samsung F3 1TB (Storage)/Sony DVD Burner/Windows 7 Professional 64-bit
Teny is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2009, 04:35 PM   #9
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: Help! I think my graphics card broke!

Quote:
Originally Posted by Teny View Post
Do you have an extra monitor or graphics card to try?
I have a couple monitors and a 9400 GT in my Dad's computer, but since it's working fine, I don't think i will fix test anything, as I won't know what is causing the problem, since for now there is no problem.
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2009, 06:07 AM   #10
Baseband Member
 
Timinator94's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 93
Default Re: Help! I think my graphics card broke!

I got a pos monitor from a friend who builds business systems for restaurants and it did the same thing... luckily my boss at the church had a spare for me and it works fine
__________________

Timinator94 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0