Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-08-2005, 07:15 AM   #1
In Runtime
 
Duzz's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 410
Send a message via AIM to Duzz Send a message via MSN to Duzz Send a message via Yahoo to Duzz
Default Help on Graphics Problem.

Alright I think its a graphics problem.

I recently had built my computer with the specs listed in my Signature.

What happens looks like the video is all chopped up in blocks kinda. After being like that for like 10 Sec my Monitor goes black. What could be the problem. Basicualy all i know. Sometimes i can use the computer flawlessly and sometimes it does that. Have to Hold Power and reboot. sometimes that helps and sometimes it doesnt. What can i do?

Help Please. I dont know what is causeing it, is it my monitor?
__________________

__________________
Double Tsunami's--Athlon 64 3800--ABIT Fatal1ty AN8 939 Sli--2x512MB Baliztix Ram--Raptor 74GB 10,000RPM--MSI 6800 GT--1/2ID Switech Liquid Cooling
Duzz is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2005, 09:26 AM   #2
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Help on Graphics Problem.

Hmm...is the chip securely in the computer? That is weird and have never heard of that happening before.The fact the monitor is going black could be the video card crashing or the whole computer because of the card i'd assume.

If its a new card, and this doesn't work, i'd replace it immeditatly with a new one
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2005, 09:35 AM   #3
Fully Optimized
 
Dishdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,801
Default Re: Help on Graphics Problem.

How much watts does your PSU have? Maybe there isn't enough power to support some video on your computer.
__________________
CPU-Intel Pentium 4 630 3.0Ghz / 2MB Cache ~~OS Windows XP SP2
MOBO-Gigabyte 8I915P Duo Pro Intel Socket 775 (PCI-E)~~HDD-Western Digital 160GB(SATA)
PSU-Aspire 500W ATX~~RAM-1GB PC3200 DDR SDRAM (512x2 Dual Channel)
GPU-MSI GeForce 6600 GT(PCI Express)~~Monitor Viewsonic VA902B 19" 8ms~~ ATI TV Wonder Pro (TV Tuner)
~~Still to come~~: eVGA e-GeForce 7800 GT
Dishdog is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2005, 12:05 PM   #4
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

hmm last time I saw this happening was with my really old radeon 9200 128mb, and it was due to bad drivers. Maybe you should update your vid card drivers, and your mobo chipset drivers, there could be a compatability issue with your vid card and the mobo chipset too, update ur chipset drivers, and if thats the problem, the new drivers/bios should have the fix in it.
ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2005, 07:23 PM   #5
In Runtime
 
Duzz's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 410
Send a message via AIM to Duzz Send a message via MSN to Duzz Send a message via Yahoo to Duzz
Default Re: Help on Graphics Problem.

ok, im going to leadtek now, and as for the BIOS for my computer i cant get there Crappy Award winning bios to work sooooo.... i guess ill continue to try. Its with the DFI board. Owell, i should be able to update the Vid Drivers.
__________________
Double Tsunami's--Athlon 64 3800--ABIT Fatal1ty AN8 939 Sli--2x512MB Baliztix Ram--Raptor 74GB 10,000RPM--MSI 6800 GT--1/2ID Switech Liquid Cooling
Duzz is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2005, 06:51 PM   #6
In Runtime
 
Duzz's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 410
Send a message via AIM to Duzz Send a message via MSN to Duzz Send a message via Yahoo to Duzz
Default

Still happens even After i installed the new drivers, im not sure what is going on. The DFI bios i did, it was i think PCB A initail??? i dunno but i did that one. It seems it has to warm up to not have that crappy screen, ill try and take a picture of it and post it. Tell me What else could it be?
__________________

__________________
Double Tsunami's--Athlon 64 3800--ABIT Fatal1ty AN8 939 Sli--2x512MB Baliztix Ram--Raptor 74GB 10,000RPM--MSI 6800 GT--1/2ID Switech Liquid Cooling
Duzz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0