Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-24-2005, 02:35 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default HELP!! Computer not starting

I just finished putting together another computer, yet when I am trying to start it, the system is turning on but it is not sending a signal to the monitor. Everything seems to be fine.

The system is

ASUS A8V Deluxe
Athlon 64 3000+
dual channel DDR400 512RAM
Radeon 9600XT

Power is getting through to the card as the fan starts. The card works in another system so it is fine. The hard drive kicks in, and all my connections seem fine. The thing I am currently thinking is wrong is that the AGP socket is screwed or something is wrong with the motherboard.
__________________

Stu165 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2005, 02:56 AM   #2
Fully Optimized
 
winterfreshpwnz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,099
Send a message via AIM to winterfreshpwnz Send a message via MSN to winterfreshpwnz
Default Re: HELP!! Computer not starting

Well what do you mean no signal? Like the screen is just black with no light on the monitor on? Check that the power plug for the monitor is in as well as the plug that goes into the pc. It could be the mobo.
__________________

__________________
ASUS M4A89GTD PRO/USB 3.0 | AMD Athlon II X2 245 | 2X2GB A-DATA DDR3 | Western Digital Caviar Blue 500GB | OCZ StealthXStream 500W | Logitech G500 Mouse
winterfreshpwnz is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2005, 06:43 AM   #3
Fully Optimized
 
technoman's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,382
Default Re: HELP!! Computer not starting

if you have onboard Graphics and a Graphic card make sure your monitor cable is plugged into the Card not the board.
__________________
~~~ tEcHnOmAn ~~~
technoman is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2005, 06:48 AM   #4
Beta Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default

Been checking stuff out, Looks like the BIOS drivers are too old and don't support the new CPUs, quite common in ASUS stuff apparantly. Going to update and see what happens.
Stu165 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2005, 06:49 AM   #5
Fully Optimized
 
technoman's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,382
Default Re: HELP!! Computer not starting

sounds like a good idea, welcome to the forums by the way
__________________
~~~ tEcHnOmAn ~~~
technoman is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2005, 07:08 AM   #6
Beta Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default

need somewhere to find out how to fix these problems
Stu165 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2005, 11:24 AM   #7
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: HELP!! Computer not starting

Hi,

This is the bios update tool from the Asus site:

http://usa.asus.com/support/download...e=A8V%20Deluxe

There should be a manual you can read about updating the bios.
I suspect if you put that file after reading about it on a floppy and going to bios at bootup (usually del), there should be a simple update option there

Hope this helps

EDIT: Oh damn, you can't... that is what you should be able to do though, but thats a bit weird if it won't even let you flash because of the CPU in the first place... oh dear...

As long as you have this bios already installed on the motherboard:

A8V Deluxe - ver 1011 (then that CPU should work on that board though this is the latest bios version)
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0