Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-11-2008, 04:57 PM   #21
In Runtime
 
jon the noob's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 275
Default Re: Help :( Can't get computer to work

Quote:
Originally Posted by colorblindjimbo View Post
Do you get anything coming up on the screen?
If not, unplug the DVI and attach your monitor to your GPU via the VGA cable.
Then try to boot it, if anything changes let us know.
VGA=No
DVI=No
VGA+DVI=No
__________________

__________________
I ask alot of questions. A +Rep is in order for all those who can put up with them.
jon the noob is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 05:06 PM   #22
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Help :( Can't get computer to work

You have the same screen as me

Still...that doesn't sort the issue out, and I'm pretty much stuck for ideas on what hasn't been tried already.

If possible try the card out on another machine. I hope its not DOA

EDIT:

Also make sure the 12v lines going to the card (if there are 2 of them) aren't sharing the same power connection, and are indeed on 2 seperate 12v lines away from anything else.
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 05:11 PM   #23
Fully Optimized
 
hascet's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 3,218
Default Re: Help :( Can't get computer to work

Do you have onboard video? If so plug your monitor in to the onboard go into bios and disable the onboard video then plug your monitor into the video card. By the way you only need one cable for the monitor just use the DVI one, the monitor has both DVI and VGA in case your video out is either of the two.
__________________
www.crazycomputers.org
hascet is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 05:14 PM   #24
In Runtime
 
jon the noob's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 275
Default Re: Help :( Can't get computer to work

Quote:
Originally Posted by hascet View Post
Do you have onboard video? If so plug your monitor in to the onboard go into bios and disable the onboard video then plug your monitor into the video card. By the way you only need one cable for the monitor just use the DVI one, the monitor has both DVI and VGA in case your video out is either of the two.
I do have integrated graphics, however i cannot get to bios to disable it as i have no loadup, or picture on the screen

I do not believe that is the problem though, as i just took out my GPU, and i still got no picture. this leads me to believe its the new PSU. When the new psu is in i still get startup, fans running, and the cd drive working. This means the mobo is powered, however i'm not sure if the HDD is. I resecured both cables on the hard drive and no luck. If anyone has any ideas as to what could be faulted by the PSU i'd really appreciate it
__________________
I ask alot of questions. A +Rep is in order for all those who can put up with them.
jon the noob is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 05:22 PM   #25
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Help :( Can't get computer to work

If its got onboard, have you tried plugging the monitor cables up to the intergrated? If it boots, you can then go into the BIOS and make it power up on the PCI-E bus.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 05:30 PM   #26
In Runtime
 
jon the noob's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 275
Default Re: Help :( Can't get computer to work

Quote:
Originally Posted by Kage View Post
If its got onboard, have you tried plugging the monitor cables up to the intergrated? If it boots, you can then go into the BIOS and make it power up on the PCI-E bus.
Yep tried that, nothing
Took out GPU, Nothing
Reseated everything, resetted CMOS, nothing
Took out hard drive, NOTHING

Since i hear no beeps etc. I assume either my HDD is broken or a part of my mobo is broken, but i dont know how to accurately diagnose this.
__________________
I ask alot of questions. A +Rep is in order for all those who can put up with them.
jon the noob is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 05:53 PM   #27
In Runtime
 
jon the noob's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 275
Default Re: Help :( Can't get computer to work

Removed RAM as well, no beeps
Does this mean my motherboard is broken?
My motherboard still is getting power, as the fans\GPU were both working

AHHHH im so confused
__________________
I ask alot of questions. A +Rep is in order for all those who can put up with them.
jon the noob is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 06:17 PM   #28
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Help :( Can't get computer to work

Have you made sure you've connected the motherboard power supply back up? That other 12v ATX connection?
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 06:37 PM   #29
In Runtime
 
jon the noob's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 275
Default Re: Help :( Can't get computer to work

Quote:
Originally Posted by Kage View Post
Have you made sure you've connected the motherboard power supply back up? That other 12v ATX connection?
Do you mean the 24 pin power supply? if so, yes

at this point i'm assuming a part is dead
__________________
I ask alot of questions. A +Rep is in order for all those who can put up with them.
jon the noob is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 07:01 PM   #30
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Help :( Can't get computer to work

If your sure the computer is powering up completly, the video card seems at fault to me
If you have another video card to put in its place to test the other connections on the PSU, do so
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0