Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-25-2007, 09:54 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 179
Default help booting labtop!

hello i have a dell pentium 3 labtop with microsoft windows 2000 professional and i have recently installed system mechanics professional 6 and i went to the registry fixer in system mechanics and ran the startup registry compactor and now i get a blue screen on startup does anyone know how i can fix this like a boot disk or something i realy need your help, and the labtop dosent have a cd drive just flopy
__________________

lerner is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2007, 11:02 PM   #2
In Runtime
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 179
Default Re: help booting labtop!

bump


the blue screen says "system cannot load the hive (file): \systemRoot\System32\Config\SOFTWARE

is anyway i can overwrite this corrupted file with a new one ?
__________________

lerner is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2007, 11:13 PM   #3
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: help booting labtop!

no. just reinstall windows. you have a big problem if you dont have a cd drive.

and its spelled laptop. not labtop.
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2007, 11:30 PM   #4
In Runtime
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 179
Default Re: help booting labtop!

okay this is exactly what happened, i installed system mechanics proffesional 6.0 on a dell labtop that has microsoft windows 2000 professional installed after i installed system mechanics i ran a program in system mechanics that is syspose to compact and refrag the registry so then it asked me to restart my computer witch i did then once the computer restarted it has a message that said checking file syatem on c: type fat32 then i let that ran and it resulted in a blue screen that said STOP: c0000218 {registry file failure}
the registry cannot load the hive (file) \systemROOT\system32\Config\SOFTWARE, i tried booting everything in safe mode but nuthing works it still runs the same process and results in the same message
lerner is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2007, 02:09 AM   #5
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: help booting labtop!

Have you tried last known good configuration?
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2007, 06:51 AM   #6
In Runtime
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 179
Default Re: help booting labtop!

yes i have
lerner is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2007, 07:07 AM   #7
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: help booting labtop!

I would just do a clean install. It will be alot quicker than trying to sort the registry out.
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2007, 07:17 AM   #8
Bogan
 
Neodude112320's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 8,471
Send a message via MSN to Neodude112320
Default Re: help booting labtop!

i have tried replaceing corrupt files (Like the Explorer.exe and various DLL's) and just does not work.I agree with raffaz,just do a clean install.
__________________
Desktop:BitFenix Survivor~Gigabyte GA-P67A-UD3R~ i7 2600K @ 4hz~AMD 6870 1GB~12gb Team Elite DDR3 1333~3xWD In RAID5~W7 Ult
Laptop:Alienware M11x~ i7-2637M 1.7GHz~16GB 1333MHz DDR3~GeForce GT 540M~W7 Ult
Neodude112320 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2007, 11:04 AM   #9
In Runtime
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 145
Default Re: help booting labtop!

I have learned the hard way also, if you don't know what your doing with the regristry, then its best not to mess with it.
Ocelot is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2007, 01:52 PM   #10
In Runtime
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 179
Default Re: help booting labtop!

i would do a clean install but there are 2 problems 1. i dont have a cd drive.2 i dont have the install software but i do have a ipod so is there any way to download the software then boot from the ipod?
__________________

lerner is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0