Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-09-2009, 07:16 PM   #1
Daemon Poster
 
Computear's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: US
Posts: 675
Default [HELP] Assembling my new rig.

Okay, so far so good, got my motherboard in, got my PSU in, installed my CPU & Heatsink, installed the RAM, got my disc drive in, everything is assembled (GPU coming in later package).

Now, I'm a bit overwhelmed by this PSU. There's so many damn wires... I can't figure this thing out...

How many connections should there be?

I can't find where on the MOBO to connect the POWER switch, RESET switch, & H.D.D light
__________________

__________________
Laptop: Dell XPS 17 | i5-2450M @ 2.5GHz | 6144MB RAM | GeForce GT 550M
Desktop:
HAF 932 Advanced | i5-3750k @ 4.4GHz | CORSAIR H100 | ASUS P8Z77-V | EVGA GTX 680 2GB | 8GB G.SKILL DDR3 @ 1600 | MUSHKIN 240GB SSD | WD 500GB 7200RPM HDD
Computear is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 07:37 PM   #2
Daemon Poster
 
Russel's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,037
Default Re: [HELP] Assembling my new rig.

What make and model motherboard?
__________________

Russel is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 07:44 PM   #3
Fully Optimized
 
cboucher's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: USA
Posts: 1,652
Default Re: [HELP] Assembling my new rig.

A lot of the motherboards I've dealt with have two rows of pins sticking out with no markings telling you where to plug in the various switches and lights. You'll need the manual that the motherboard came with (or at least find one at the manufacturer's website).
__________________
But I'm trying, Ringo. I'm trying real hard... to be the Shepherd.
cboucher is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 07:48 PM   #4
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: [HELP] Assembling my new rig.



__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 07:51 PM   #5
Daemon Poster
 
Computear's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: US
Posts: 675
Default Re: [HELP] Assembling my new rig.

Figured it all out; moment of truth...

*presses power button*

WE HAVE LIFTOFF...

all 6 fans come on, CPU fan comes on... mobo power light is on... gonna plug in a monitor n see what we got here.
__________________
Laptop: Dell XPS 17 | i5-2450M @ 2.5GHz | 6144MB RAM | GeForce GT 550M
Desktop:
HAF 932 Advanced | i5-3750k @ 4.4GHz | CORSAIR H100 | ASUS P8Z77-V | EVGA GTX 680 2GB | 8GB G.SKILL DDR3 @ 1600 | MUSHKIN 240GB SSD | WD 500GB 7200RPM HDD
Computear is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 08:00 PM   #6
Golden Master
 
sniperviper21's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: USA
Posts: 5,438
Default Re: [HELP] Assembling my new rig.

haha, kinda makes u feel like Dr. Frankenstein dont it? lol

when i plugged it all in for mine, and heard all my fans kick on, it reminded me of the sweet sound of a Harrier lifting off lol.
__________________
You got to have a Fiddle in the band!
sniperviper21 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 08:05 PM   #7
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: [HELP] Assembling my new rig.

>.> I wish my build was like that. I couldn't find teh headers for this board so I ended up plugging the heads into the USB header. :|

I eventually got it figured out and had to RMA my GPU :S.

Glad to see yours is up and going.
__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 09:03 PM   #8
Daemon Poster
 
Computear's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: US
Posts: 675
Default Re: [HELP] Assembling my new rig.

Windows Vista successfully installed... It's not detected the Network Hardware (uh oh!) but I googled it and its because I forgot to install the drivers off the disc! (doh!)

Going to do that now, once I have that computer connected to the internet I'll post some pics I took of the build process and my poor cable management.

I had it great at first, ran all the wires through the back panel of the Antec 1200, then doh, the panel was too thin, it wouldnt shut, so I had to run all the power cables leading to the fans in the main area. Looks pretty good though.

P.S. THE ANTEC 1200 IS EFFING HUGE!

All systems online.

Now then, how do I check my computer's performance (temps, etc.) I need to download some program?
__________________
Laptop: Dell XPS 17 | i5-2450M @ 2.5GHz | 6144MB RAM | GeForce GT 550M
Desktop:
HAF 932 Advanced | i5-3750k @ 4.4GHz | CORSAIR H100 | ASUS P8Z77-V | EVGA GTX 680 2GB | 8GB G.SKILL DDR3 @ 1600 | MUSHKIN 240GB SSD | WD 500GB 7200RPM HDD
Computear is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 09:39 PM   #9
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: [HELP] Assembling my new rig.

Quote:
Originally Posted by Computear View Post

I had it great at first, ran all the wires through the back panel of the Antec 1200, then doh, the panel was too thin, it wouldnt shut, so I had to run all the power cables leading to the fans in the main area. Looks pretty good though.

P.S. THE ANTEC 1200 IS EFFING HUGE!

All systems online.

Now then, how do I check my computer's performance (temps, etc.) I need to download some program?
Thanks for jackin' my case just kidding haha.
What do you mean the wiring from the fans won't fit? Mine sure fit just fine. You rearranging them or anything? If they won't fit why don't you put it in that part up front (Where the Hard Drives and Cd's go) I mean it's still behind and that part is kinda like pushed in a little if you get me (Like where you hide the wires, the front is like pushed in) Like tie the cables there, they'll fit.
You can use Speedfan to measure speeds of CPU fan, temps, etc.
Haha yes it is huge, it seems ok online, but when you get this beast JESUS!!!!!!!!!!!!!!! Haha I would show you mine but I'll post when I pull my computer out next month or so for cleaning, it's just to much of a hassle for me
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 09:42 PM   #10
Daemon Poster
 
Computear's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: US
Posts: 675
Default Re: [HELP] Assembling my new rig.

Quote:
Originally Posted by Whyfly?? View Post
Thanks for jackin' my case just kidding haha.
What do you mean the wiring from the fans won't fit? Mine sure fit just fine. You rearranging them or anything? If they won't fit why don't you put it in that part up front (Where the Hard Drives and Cd's go) I mean it's still behind and that part is kinda like pushed in a little if you get me (Like where you hide the wires, the front is like pushed in) Like tie the cables there, they'll fit.
You can use Speedfan to measure speeds of CPU fan, temps, etc.
Haha yes it is huge, it seems ok online, but when you get this beast JESUS!!!!!!!!!!!!!!! Haha I would show you mine but I'll post when I pull my computer out next month or so for cleaning, it's just to much of a hassle for me

It was probably my PSU, I used a CORSAIR 850TX, the wires are thick and there's a lot of them, it's not modular, and ugh it was just a beast of a PSU lol. I managed a decent job, I might tidy up a bit next month when I pull my CPU back out to lap it and change the HSF.

I downloaded Speedfan, it says I have 1 fan running at 4,000 RPM.... I'm pretty sure I have 6 fans in this thing XD
__________________

__________________
Laptop: Dell XPS 17 | i5-2450M @ 2.5GHz | 6144MB RAM | GeForce GT 550M
Desktop:
HAF 932 Advanced | i5-3750k @ 4.4GHz | CORSAIR H100 | ASUS P8Z77-V | EVGA GTX 680 2GB | 8GB G.SKILL DDR3 @ 1600 | MUSHKIN 240GB SSD | WD 500GB 7200RPM HDD
Computear is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0