Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-03-2009, 12:24 PM   #1
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Help!!

Help!!!

Ok so my grandma works at this school, and they were throwing out their computers, so I decided to just grab one since my parents didn't have one.
Now the computer is not that bad, it has already worked, and it fit their needs.
The problem is it broke.
When i turn it on I see the Motherboard light come on, and the fans start spinning etc. etc.
But I get no visual.
The motherboards don't have an onboard video card. It has some cheapo card in it from what I can see.
Is this a video card problem? It sure as heck seems like it.

Sorry about blurry pictures, but they still show the card. It is a Nvidia P118






__________________

__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 12:59 PM   #2
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Help!!

I don't see anything pysically wrong with it unless there is charring that I can't see. Otherwise it looks like a typical AGP card to me.

Have you tried re-seating the RAM?
__________________

__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 01:13 PM   #3
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: Help!!

Quote:
Originally Posted by celegorm View Post
I don't see anything pysically wrong with it unless there is charring that I can't see. Otherwise it looks like a typical AGP card to me.

Have you tried re-seating the RAM?
Hold on let me try.
We got this computer free,so it's cool cause I can mess with it without worries.
Let me check the RAM.

Edit: I switched the RAM and the screen came up!
It is stuck at the Boot Menu where it says Gateway, so I'll just pop in the CD and reboot the system.
I'll be back here it the boot doesn't work.
Thank you!

Ok it seems to be stuck.
It gets stuck at the Gateway screen where you click F10 for boot, or F2 for BIOS.
I popped in the Gateway CD, and restarted and started clicking F10 but nothing happens.
Now what?
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 02:07 PM   #4
Fully Optimized
 
Holysky's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,692
Default Re: Help!!

don't you just have to wait and it says press any key to boot from CD and/or DVD?
__________________
Let's get this party started, I'm sick of begging you You make me dead inside which I give to you
Let's get this party started, You make me feel inside I want to be the one to make myself sane
Holysky is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 02:14 PM   #5
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: Help!!

Quote:
Originally Posted by Holysky View Post
don't you just have to wait and it says press any key to boot from CD and/or DVD?
It only hangs at Boot menu, even if I click F10 it stays.
Here is what I did.
Unplugged my IDE Cd-drive, but kept the SATA hard drive in.
Took out RAM, video Card (No ONBOARD), Sound card, and the Wireless Network Card.
I then booted it up, I got some kind of beeping, I googled it and that means it says there's no RAM, so motherboard is good. I plugged in RAM and I was supposed to hear some beeping meaning that my card is not being detected. I did not get beeping, and the internet says that means I need new RAM.
It's only like $15 for 256 mb of DDR ram (Pc3200) so I am just going to get new RAM.
Am I doing it right?

Fixed it
Bought new RAM, didn't work.
Put it in different slots, it worked.
Tried same with old RAM it didn't work at all.
So now it is with new RAM.
It's pretty funny this computer can be almost considered custom built.
Sound Card, RAM, Hard Drive, CD Drive, Wireless Card, and a new fan.
Lol
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0