Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-27-2008, 02:15 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Help

Hi. I recently built a pc. specs are Abit Fatal1ty Fp-in9 SLI motherboard, intel core2 Quad Q6700, 4Gb of OCZ ddr2 sli ready ram, Power Up 800watt ATX power supply, XFX 9800gtx gpu, Mssscool cpu cooler, western digital 150 gb raptor. Windowns Vista Ultimate. The pc ran fine, but after a cuple of days I noticed that the fan on he 9800gtx made a scuff sound like the fan was warped and rubbing somthing. Idk if thats how they sound but, one day i was playing crysis and my pc shut down. I started it up it ran fine for 5 minuts. then it shut down again. This time it wouldnt start up, it just turned on for a haf a second then shut off. then if u try to turn it on again it wouldnt do any thing. If i un pluged it and pluged it back on it would turn on for a second and shut of and then if i tryed turning it on again it did notin.All the lights are on, on the motherboard. never over clocked... I'm wondering if any one has any suggestions on what may be rong with my system.
__________________

Tj199 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 02:20 PM   #2
BSOD
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 81
Default Re: Help

Was it overheating at the time?
__________________

Mooky is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 02:21 PM   #3
Fully Optimized
 
spywarebanisher's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,135
Default Re: Help

try using another power supply or take out the gfx card and then try again.
__________________
amd athlon x2 4800+ 2.5ghz / 4gb ddr2 800mhz mushkin/ ZOTAC 8600gt 256mb / 320gb HDD 7200RPM / 250 watt psu
spywarebanisher is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 02:23 PM   #4
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Help

It could be a few things. A bad power supply, overheated video card or even CPU.

You could have an overheated video card as the fans shouldn't make those kinds of sounds. Do you have another to try?

Are you sure it was the video card making that noise and not the CPU HSF or power supply?
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 02:26 PM   #5
Daemon Poster
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 825
Default Re: Help

Well ... lets start with your first impression of what might be wrong. Do you have another video card that you could swap out the 9800gtx with and see if it powers up?
Basically, what you're going to have to do is slowly backtrack through your system and find out what's causing the issue. Test with a different power supply ... etc. Granted you obviously can only do this if you have spare parts to work with.
CrossCech is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 03:23 PM   #6
Beta Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Re: Help

It same thing happns with no Gfx card taken out. I have another power supply. i'll give it a try.
Tj199 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 03:29 PM   #7
BSOD
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 81
Default Re: Help

Was it overheating?
Mooky is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 03:29 PM   #8
Beta Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default Re: Help

100% sure the gfx car was making the noise. I think the gfx car may have over heated. But if this happned it wouldnt cause the system to not turn on? could it.
Tj199 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 03:30 PM   #9
BSOD
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 81
Default Re: Help

No becuase it heat's up as your playing.
Mooky is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 03:32 PM   #10
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Help

Do you have a system speaker attached and does it make any beeps when you try to start it up?
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0